古巨基討論區(1021) 10.28廣州演唱會 將推出以"香港"為主題的專輯

994 回覆
27 Like 2 Dislike
真係好high, 首首大合唱
Rundown

爆了,夢中人,必殺技,大雄,歡樂今宵,戀無可戀,傷追人,Dear Leslie, 哥哥medley,義海豪情,天上人間,煙雨濛濛,好想好想,愛的解釋,愛回家,以你為榮,我與你,愛得太遲,重覆犯錯,第二最愛,任天堂流涙,藍天與白雲,花灑,友共情,無畏,愛與誠,情歌王
Rundown

爆了,夢中人,必殺技,大雄,歡樂今宵,戀無可戀,傷追人,Dear Leslie, 哥哥medley,義海豪情,天上人間,煙雨濛濛,好想好想,愛的解釋,愛回家,以你為榮,我與你,愛得太遲,重覆犯錯,第二最愛,任天堂流涙,藍天與白雲,花灑,友共情,無畏,愛與誠,情歌王

個rundown幾吸引
Rundown

個rundown幾吸引

花灑係原版??
Rundown

個rundown幾吸引

花灑係原版??

輕鬆版
愛的解釋都明顯改編左
啲大陸人係要基仔唱大雄真係玩佢
Rundown

個rundown幾吸引

花灑係原版??

輕鬆版

我比較鍾意輕鬆版
下一站新加坡
今晚返到屋企會整理啲相
古巨基開騷歌迷示愛 全場大嗌老公勁震撼

歌手古巨基日前在廣州舉行《我們》世界巡迴演唱會Part 2,今次廣州一站基仔的爸爸媽媽、岳父岳母、以及親戚朋友也到場支持!此次演唱會以《我們》為概念,基仔打造一場夢幻的穿越之旅,回憶與未來互相穿插,科幻感的舞台特效帶領觀眾用音樂直擊心靈。正如同名專輯所傳遞的概念一樣,基仔希望用音樂鼓勵那些正在追尋幸福的人,給他們最真實溫暖的力量。演唱會共計25首歌加2首串燒曲目,也是曲目最多的一場演唱會。除了延續《我們》系列的既定曲目外,古巨基還加入了廣東歌環節,包括《第二最愛》、《遊戲基》、《愛的解釋》等等。

在分享心路歷程的環節時,基仔表示在微博看到一些歌迷會留言:「老公今晚GoodShow!」之類的字句,會感到暖心同時也驚嘆歌迷表白的新方式。然後基仔問現場觀眾有誰給他這樣留言的請喊一聲,全場近萬歌迷即時大喊:「老公!」,場面非常震撼和搞笑!最後的Encore部分,基仔在樂迷的強烈呼喊聲中驚喜返場,連唱《無畏》、《愛與誠》等曲目後表示:「我唔會話為大家帶來最後一首歌,我要送畀你哋最後三十三首歌!」演唱會以一曲《情歌王》完美結束,而下一站基仔將去到新加坡站演出。
希望貴公司唔好企圖或意圖勸告歌手延遲派歌

祖爾使唔使咁直接
希望貴公司唔好企圖或意圖勸告歌手延遲派歌

祖爾使唔使咁直接

溫馨提示
又話錄影, 一條官方片都冇
呢排英皇有吳浩康, 李克勤, 鍾舒漫派歌, 頭2個1個谷concert, 1個谷ap爭獎, 唔怪得之唔俾古巨基派
仲有3個禮拜多d仲未公布

古巨基世界巡迴演唱會新加坡站
11月25日 晚上7:30pm

原來賣哂飛咁濟................

原來賣哂飛咁濟................

唔知聖誕有冇美國賭場show做?
基仔好似今日拍MV
基仔係我心目中地位實在太重要
如果佢真係退出左我諗應該唔會鐘意第二個男歌手,
同樣女歌手既方皓玟都係
見到啲人話XXX係我以前既偶像…點點點
但我自己覺得偶像係跟一世,
就算十年後基仔隱退左你問我,都只會講我偶像係古巨基
唔係好接受到貪新忘舊呢個concept
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞