有冇巴打試過喺芬蘭轉機

32 回覆
0 Like 1 Dislike
試過蘇黎世轉機
有50分鐘
個個都話夠時間
點知支那空管搞到delay左個半鐘起飛
之後起到機原來係因為機師決定兜去海南避空管
ay 69 經常delay到1點 回程唔洗驚
夠,芬蘭機場好細
我上次得半個鐘
飛奔去過關再跑到閘口仲有時間屙督尿先上機

啲行李上唔上得切

你兩程機係咪同一間airlines?
係既話你唔洗理check luggages佢地會搞掂

唔係就不了

都係finnair呀

第一班唔遲的話,返香港班機應該無問題。 係咪夜晚十一點幾機返香港?

唔係呀 Helsinki去倫敦

13:20到Helsinki 14:00去London

唔擔心得咁多,若果搭唔到,地勤會幫你攪。 我試過坐FINNAIR,LHR-HEL-VAA,LHR-HEL遲咗粒幾鐘,仲要過移民局,人跑上HEL-VAA班機,但行李趕唔切。FINNAIR專人第二朝送行李到門口,所以唔駛擔心。
芬蘭機埸我覺得好大,同香港差唔多大,重要有幾層,最煩係要搵閘口,差唔多成100個閘口,行錯就PK,落機過海關安檢都等15-20分鐘,重要等你攞晒電腦電話相機出黎,之係重要等過海關出境,晚機時間得幾丁友坐counter,之後搵閘口,得45分鐘真係緊緊地
Helsinki機場以前就細
呢家擴充緊,大佐好多
如果ay係一套飛咁賣就無問題
一套賣得即係符合minimum collecting time
行李控離身俢正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞