有冇巴打試過喺芬蘭轉機

32 回覆
0 Like 1 Dislike
得45分鐘,其實夠唔夠
夠,芬蘭機場好細
我上次得半個鐘
飛奔去過關再跑到閘口仲有時間屙督尿先上機
同問,之前買左Expedia啲套票

你有幾多時間轉機?
夠,芬蘭機場好細
我上次得半個鐘

啲行李上唔上得切
delay 少少都gg
夠,芬蘭機場好細
我上次得半個鐘

啲行李上唔上得切

你兩程機係咪同一間airlines?
係既話你唔洗理check luggages佢地會搞掂

唔係就不了
夠,芬蘭機場好細
我上次得半個鐘

啲行李上唔上得切

唔係就不了

都係finnair呀
夠,芬蘭機場好細
我上次得半個鐘

啲行李上唔上得切

唔係就不了

都係finnair呀

第一班唔遲的話,返香港班機應該無問題。 係咪夜晚十一點幾機返香港?
夠,芬蘭機場好細
我上次得半個鐘

啲行李上唔上得切

唔係就不了

都係finnair呀

第一班唔遲的話,返香港班機應該無問題。 係咪夜晚十一點幾機返香港?

唔係呀 Helsinki去倫敦
夠,芬蘭機場好細
我上次得半個鐘

啲行李上唔上得切

唔係就不了

都係finnair呀

唔係呀 Helsinki去倫敦

13:20到Helsinki 14:00去London
降落咗仲有45分鐘就會夠。

不過香港飛 delay ,你就
有機會個人轉到 行李轉唔到 咁就麻煩
有。。。仲要下班機delay..以後都唔搭finnair
利申: 做旅遊行業
由香港去已經delay, 仲要機師手勢唔好。
只要係同一公司一套咁賣就冇問題,如果唔係延遲好多佢會等,上次我搭美國航空去夏威夷轉機都係得30分鐘跟住我問過地勤如果延遲會點佢就係咁樣答我。
只要係同一公司一套咁賣就冇問題,如果唔係延遲好多佢會等,上次我搭美國航空去夏威夷轉機都係得30分鐘跟住我問過地勤如果延遲會點佢就係咁樣答我。

但係如果你係分開兩張機票買咁就含得撚啦
機場好細 夠做嘅
我個人又幾鍾意finnair
睇天氣架姐
上次轉機去奧斯陸,本身香港飛過去到係0545,
下班機係0735,結果香港遲咗成個鐘先飛。

真係飛到過去得番一個鐘都冇

去到等 security check 排大隊,入境又前面馮香港人都問長問短。(好彩係排2個)

機上個電視睇晒下班機邊個 gate 轉機,再睇機上芬航嘅書查埋機場 floor plan 打晒底,去到閘口唔夠兩分鐘就上巴士出去上機。

行李香港加咗條帶 short connection ,順利跟埋過去。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞