建議推行窮人免費安樂死計劃

112 回覆
434 Like 12 Dislike
租間豪宅再自殺咪得囉,幾撚有尊嚴
邊會有政府肯比錢出嚟消滅自己嘅勞動力
要慳錢cut福利就可以,應該點都唔會比窮人死
免費
如果有免費安樂死
但規定要捐曬所有器官 點睇?
安樂死的目的,係想病人在最後一程有尊嚴咁走。

所以我建議應該推行免費安樂死/窮人安樂死合法化

第一,其實窮人(例如我)每一日生存都冇乜尊嚴可言,日日俾人侮辱,踐踏屬等閒事,希望政府可以做下善事,等我最後一程體驗下咩叫有尊嚴

第二,如果自殺一定會有一定程度痛苦,希望透過安樂死減低呢方面問題

第三,其實窮人(例如我)活到今日已經生無可戀

第四,大部分窮人都係有承續性,如果我唔死,好大機會害到下一代

第五,連我自己都唔想再浪費社會資源

利申,並非鼓吹任何自殺行為

咁on9唔怪得你係窮人 你啲垃圾就係最低層既資源,係用來使用同奴役。點會曬錢同時間來比你地死? 醒未
邊會有政府肯比錢出嚟消滅自己嘅勞動力
要慳錢cut福利就可以,應該點都唔會比窮人死

樓主諗野咁on9,唔會明。佢地班垃圾仲覺得自己可以有尊嚴呢回事先搞笑
資本主義底下窮人係必須受到剝削,成為廉價勞力為有錢人賣命

所以香港唔會比窮人消失,相反佢地必須繼續維持一定數量,有能力為有錢人服務既窮人

只有共產主義先係現今既出路

好明顯宜加已經唔係一定數量窮人
係大量窮人

有幾多我地根本唔care,多啲窮人為我地做野我地咪可以享有更多財富
窮人免費絕育計劃可行d
等d廢人仲有得番工
窮人免費絕育計劃可行d
等d廢人仲有得番工

但佢地啲後代都有價值,生生世世都係奴隸
總要有d廢人存在 唔係會世界大亂
窮人免費絕育計劃可行d
等d廢人仲有得番工

你又啱,咁應該限制攞老綜超過一年就要絕育,過五年就要被安樂死,廢到攞老綜,下一代隨時都係步佢地後塵
冇攞老綜果d放過佢地啦,資本社會需要奴隸
窮人免費絕育計劃可行d
等d廢人仲有得番工

你又啱,咁應該限制攞老綜超過一年就要絕育,過五年就要被安樂死,廢到攞老綜,下一代隨時都係步佢地後塵
冇攞老綜果d放過佢地啦,資本社會需要奴隸

其實啱,但做到呢個地步你地會反抗
其他政府都係想溝淡/滅絕香港人姐,點解佢唔認真諗下呢個方向
其他政府都係想溝淡/滅絕香港人姐,點解佢唔認真諗下呢個方向

打錯:其實
如果合法左,又洗唔洗排期呢
唔想排到2046都未排到我
個個死窮撚都話要自殺,咁仲邊有人做有錢佬隻狗
唔會啦
真正資本主義的社會之下 唔會俾安樂死普及

資本主義 最根源係貪念
然後係sell hopes
俾期望你

咩野美國夢、中國夢
等你以為自己有得上位
做生做死

最驚的 反而係日本仔而家果隻 低慾望社會
隱青當道
權貴無人奴役 點算呀?

荷蘭真係行前好多,已經開始討論不治之症以外嘅安樂死:
https://www.thenewslens.com/article/51299
唔會啦
真正資本主義的社會之下 唔會俾安樂死普及

資本主義 最根源係貪念
然後係sell hopes
俾期望你

咩野美國夢、中國夢
等你以為自己有得上位
做生做死

最驚的 反而係日本仔而家果隻 低慾望社會
隱青當道
權貴無人奴役 點算呀?

所以話日本人最聰明
櫻花精神
最尾:唔夠錢安樂死

排期排到十幾年後先到你
認真請聯絡何君堯議員和鄭松泰議員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞