建議推行窮人免費安樂死計劃

112 回覆
434 Like 12 Dislike
改成安樂死體驗計劃,應該易通過啲

比反對安樂死嘅群體體驗下安樂死係幾咁有價值同意義
試完我覺得佢地唔會再反對
社會就好似個金字塔
底層啲人死曬
成個社會就會崩潰

實有正面撚唔參與架wor

佢地點會同我癲

佢地點會同我癲

強制佢地體驗安樂死,一開始可能唔願意
但之後一定會接受,唔再反對
有時強勢少少都要嘅
其實樓主你有呢個想法 比起呢個社會好多人有價值繼續存在
安樂死試驗計劃應該要從新香港人開始先
樓主點解夠膽死但係唔夠膽做啲驚天地泣鬼神嘅事? 如果真係覺得自己係零先係你最大本錢, nothing to lose!
樓主點解夠膽死但係唔夠膽做啲驚天地泣鬼神嘅事? 如果真係覺得自己係零先係你最大本錢, nothing to lose!

其實唔驚死永遠都唔會係無敵
係冇所愛的人先係無敵

我放唔低佢
認真,請聯絡鍾國斌議員同尹兆堅議員

佢哋兩個準備動議?而家去到咩階段,搵緊支持?
安樂死 + 捐器官
你自己都可以安樂死
安樂死的目的,係想病人在最後一程有尊嚴咁走。

所以我建議應該推行免費安樂死/窮人安樂死合法化

第一,其實窮人(例如我)每一日生存都冇乜尊嚴可言,日日俾人侮辱,踐踏屬等閒事,希望政府可以做下善事,等我最後一程體驗下咩叫有尊嚴

第二,如果自殺一定會有一定程度痛苦,希望透過安樂死減低呢方面問題

第三,其實窮人(例如我)活到今日已經生無可戀

第四,大部分窮人都係有承續性,如果我唔死,好大機會害到下一代

第五,連我自己都唔想再浪費社會資源

利申,並非鼓吹任何自殺行為

唔可以㗎 ,如果唔係邊個做社會底層
傻撚左
窮人死左邊個打牛工?

有冇諗過有d癈人其實人工低
但又成日病
老左又要生果金 綜援 公屋
一枝針的錢一定抵過以上

梗係唔係,你哋貢獻嘅經濟價值遠遠大於綜援生果金使費。唔好睇到自己咁低,至於公屋?論得到你咩
認真,請聯絡鍾國斌議員同尹兆堅議員

屌撚住你條命
等你打一世牛工

留住窮人條命
又驚死佢發窮惡
又上街又乜又物咁
咁咪仲煩

整死左窮人,就會有一班上少少嘅人發窮惡
最尾:唔夠錢安樂死

所以咪推行免費囉
正因為我係窮人
我最後用政府資源就係呢個計劃
其實社會都慳唔少
一枝針就以後唔洗理癈人

點解要哂支針既錢係你身上?

剩攞綜援30年
肯定貴過你一支針同火化費用

搏唔到 ,sor啊
社會就好似個金字塔
底層啲人死曬
成個社會就會崩潰

實有正面撚唔參與架wor

咪玩,俾人剝削到得返半條命嘅大把
傻撚左
窮人死左邊個打牛工?

首先你要說服到最大阻力耶撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞