認真 香港有邊間日式拉麵係真係有質素

411 回覆
107 Like 30 Dislike
前排銅鑼灣既一間pop up store, Vegi premium noodle and bar, 唔知有無巴打食過

鰹魚雞湯同純雞湯係日本級數, 正撚到仆街

可惜只做3個月, 到8月就無做, 想食多次都無機會
食黎食去都搵唔到最完美既沾麵 ,一係麵質唔得,一係湯唔夠濃,一係唔夠熱
麵質黎講 大勝軒 拉麵jo 都唔錯
湯底 台風 55 都唔錯

點睇海老名,周月,彩
食黎食去都搵唔到最完美既沾麵 ,一係麵質唔得,一係湯唔夠濃,一係唔夠熱

點睇海老名,周月,彩

上個禮拜食過海老名
聞落就好香
但食落唔夠濃

點睇海老名,周月,彩

上個禮拜食過海老名
聞落就好香
但食落唔夠濃

麵太淋不了
周月唔係個個岩嫁
主要食沾麵, 好多都好普通, 但要講難食到屌晒鬼既真係得尖東間富士山55 , 食過兩次, 個人覺得係全香港最垃圾既沾麵, 兩次分別叫左櫻花蝦同魚介, 兩次都又稀又淡, 完全掛唔到麵, 永久blacklist
主要食沾麵, 好多都好普通, 但要講難食到屌晒鬼既真係得尖東間富士山55 , 食過兩次, 個人覺得係全香港最垃圾既沾麵, 兩次分別叫左櫻花蝦同魚介, 兩次都又稀又淡, 完全掛唔到麵, 永久blacklist

嚟間好垃圾!

嚟間好垃圾!
最近食金田家同熊比較有印象
金田家號稱倫敦最佳拉麵,我以前係倫敦做野成日食
香港水準都差不多

不過香港想搵魚介湯底好難咁
有無推薦

估唔到咁多連登仔識金田家,次次去銅鑼灣都冇人排隊,反而乜柒製麵勁多人

點睇海老名,周月,彩

上個禮拜食過海老名
聞落就好香
但食落唔夠濃

係日本食過好食既海老拉麵(じぱんぐ 上野駅前店),呢間真係差十幾皮

好想飛去再食
沾麵嘅話,周月 tetsu 台風 我都鐘意,各有各好

補多間冷門啲,鰹之一滴都幾正

Tetsu好垃圾
好彩執撚左

執左咩
博多拉麵別天神 得唔得?
香港水準都差不多

有無推薦

估唔到咁多連登仔識金田家,次次去銅鑼灣都冇人排隊,反而乜柒製麵勁多人

金田家好撚正 豬骨湯底淨係得長浜no.1 可以同佢比 丸京醬油豬骨都唔錯 低佢半級同埋用粗麵
博多拉麵別天神 得唔得?

福岡果間
銅鑼灣邊間最好食

隱家 周月 (周月個人唔鍾意)

周月 麵質好 湯夠濃 湯夠鮮
暫時嚟講幾完美
係湯有時會唔夠熱
不過真係唔係個個鍾意

周月 麵質好 湯夠濃 湯夠鮮
暫時嚟講幾完美
係湯有時會唔夠熱
不過真係唔係個個鍾意

佢係個湯好特別姐,要大眾化等遲d香港開麵屋一燈睇吓點
有冇沾麵同志

灣仔風雲丸
佐敦有間橫綱唔知講左未
太多唔想爬
大坑 凪豚骨拉麵
沾麵嘅話,周月 tetsu 台風 我都鐘意,各有各好

補多間冷門啲,鰹之一滴都幾正

Tetsu好垃圾
好彩執撚左

執左咩

一滴唔岩我食 個湯甜過頭又腥
香港水準都差不多

有無推薦

係 金田家明明個條街最好食 成問駛等
呢間真係Keep住幫襯
香港水準都差不多

有無推薦

係 金田家明明個條街最好食 成日唔駛等
呢間真係Keep住幫襯
大門拉麵

終於有人講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞