認真 香港有邊間日式拉麵係真係有質素

411 回覆
107 Like 30 Dislike
麵屋武藏

香港果間 日本果間
淨係塊叉燒都差好遠
灣仔黑龍 屌打全部連鎖店
重有㗎妹serve
旺角白布街有一間,叫拉面來。裝修好有日本復古feel,野食真心好食,湯底有得揀普通或者濃。差唔多百幾蚊一個拉麵,同男朋友食過3次。重口味之選。

咁撚難食 個湯勁似用粉開 你試下金田家個啲就知咩係豚骨湯底 同埋濃湯又唔夠人濃 丸京個啲就濃啦 濃撚到嘔

食1次已經豪左比佢 食3次真係好野
留名
點解咁多人讚富士55
食過一次沾麵完全連average都無
啲湯又凍又稀,完全掛唔到麵
已被blacklist

終於有人講
稀都禁都叫沾麵 可能d人又食家上身啦
湯又係凍..可能佢地要你張台果個爐到加熱
横綱
apm係咪開左間新野
有冇人試過
話一蘭係因為辣而好食
你不如叫兜辣汁慢慢奶啦
個麵又唔好食 , 舊叉燒又垃圾
最重要果兩樣做得差都話好食
佐敦地鐵站 地下出口 Ramen Champions
由好多間來自日本嘅拉麵店組成 佢地會係嗰度鬥業績 最差嗰個要返翻日本
所以全部都好高汁!!
有拉麵 有沾麵 有啤酒吧 仲有部分店連侍應都係日本人
價錢比一般拉麵店高10-20蚊左右 不過係抵畀嘅
九龍灣 武士拉麵

味道一般 係個價錢平民囉

味道直情唔掂喎,理得佢幾錢
話一蘭係因為辣而好食
你不如叫兜辣汁慢慢奶啦
個麵又唔好食 , 舊叉燒又垃圾
最重要果兩樣做得差都話好食

個片叉燒先岩呀 譚仔d 腩肉仲厚撚過佢
佐敦地鐵站 地下出口 Ramen Champions
由好多間來自日本嘅拉麵店組成 佢地會係嗰度鬥業績 最差嗰個要返翻日本
所以全部都好高汁!!
有拉麵 有沾麵 有啤酒吧 仲有部分店連侍應都係日本人
價錢比一般拉麵店高10-20蚊左右 不過係抵畀嘅

幾年前食過一次,但係我上兩個月去嘅時候已經變左,差左咁,好多間都冇左,變曬做一間出麵
金田家啦

金田家係真係幾正
旺角白布街有一間,叫拉面來。裝修好有日本復古feel,野食真心好食,湯底有得揀普通或者濃。差唔多百幾蚊一個拉麵,同男朋友食過3次。重口味之選。

咁撚難食 個湯勁似用粉開 你試下金田家個啲就知咩係豚骨湯底 同埋濃湯又唔夠人濃 丸京個啲就濃啦 濃撚到嘔

大坑一開始個雞湯拉麵係正既 真係雞味濃
開左旺角間分店之後就越黎越垃圾
成班人圍埋傾垃圾
麵屋武藏

香港果間 日本果間
淨係塊叉燒都差好遠

真 香港嗰間一般貨色

丸京濃湯先叫足料 食到最後啲骨粉

你班垃圾唔識欣賞就唔好叫濃湯
留名遲d去食
旺角A定唔知B出口附近有間
3點前食沾麵
之後就食湯麵
淨係食過啲沾麵真係幾好味

台風,同好
一風堂/一蘭最正
最憎食油淋淋既拉麵

丸京濃湯先叫足料 食到最後啲骨粉[img]assets/faces/mf/devil.png[/img] [img]assets/faces/mf/bomb.gif[/img]

你班垃圾唔識欣賞就唔好叫濃湯[img]assets/faces/mf/clown.gif[/img]

丸京=飲油 味道幾好都頂唔順
霸嗎

上次等左9個字先上餐
真心想知點煮法可以煮咁耐

尋晚食屯門個間
食到我肚柯
到依家個肚都仲痛痛地

真係劣食 我叫左個辣雞果個麵(唔記得叫咩名) 同出前一丁差唔多味 好意思收我$88

碗面又杰又咸, 都算, 可能我唔岩食
但最重要係, 碗面得微暖, 上面仲有一層杰左既油
屌佢老母飲油咁
旺角A定唔知B出口附近有間
3點前食沾麵
之後就食湯麵
淨係食過啲沾麵真係幾好味

台風,同好

食過咁多間, 都係鍾情台風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞