LIHKG IOS 更新完之後,Adblock 係咪廢撚左? (2)

1001 回覆
38 Like 7 Dislike
估唔到我開個爛尻post 都可以爆1001

我都係, 不過我熄返就上到facebook

我一樣成日連唔到icloud sync
問客服,佢教你要del app、restart再重裝apps
問題係而家一日要咁搞幾次,成日都自己load唔到
上左ios11仲煩,連用客服做法都唔係好得,要做多幾次先load到
有冇巴打ios11 + 3.0.1係完美使用中?

me
整左上面個list
暫時未見廣告

me
整左上面個list
暫時未見廣告

唔該巴打

3.0.1 垃圾黎
一日要重裝幾次vpn profile
好彩之前bkup左2.8.2
IOS 11 + Adblock 3.0.1 step by step guide.

如果你咁都仲整唔到話睇到廣告既話, 我幫你唔到.

1. 產左你之前個Adblock, download 過.

2. 一開波入個app , 按Setting

3. Show VPN Icon, 開左佢

4. 係你個畫面, 掃向上enable 個adblock

5. 應該變左綠色啦個畫面, 跟住噤Continue

6. 跟住噤 Allow. 唔洗驚, 個VPN profile 係指住IP 127.0.0.1. 即係自己部機. 無野會出左街. 個Adblock 只係靠VPN 呢個功能黎做filtering. 無野會駁出去外面.

7. 跟住你留意左上角寫住"VPN" 既字. 你一見無左呢個字, 就代表個Adblock 斷撚左, 你開多次Adblock 個app 就會著番.

下面就係整完之後, 你見係無撚晒廣告, 不論中間或底部

https://www.youtube.com/watch?v=sI1DXTbIPy8
IOS 11 + Adblock 3.0.1 step by step guide.

6. 跟住噤 Allow. 唔洗驚, 個VPN profile 係指住IP 127.0.0.1. 即係自己部機. 無野會出左街. 個Adblock 只係靠VPN 呢個功能黎做filtering. 無野會駁出去外面.

7. 跟住你留意左上角寫住"VPN" 既字. 你一見無左呢個字, 就代表個Adblock 斷撚左, 你開多次Adblock 個app 就會著番.

https://www.youtube.com/watch?v=sI1DXTbIPy8

其實其他app 都ok, 係每次上facebook 都搞唔掂要disable 先用到

其實其他app 都ok, 係每次上facebook 都搞唔掂要disable 先用到

用呢個方法一個domain都唔使加
唔會block fb
上網down 返舊版 咩事都冇
完美adblock
我暫時加左呢三個就冇晒
上面個方法好似work
開心使用中
我暫時加左呢三個就冇晒

我add facebook 會load 唔到facebook
我暫時加左呢三個就冇晒

我add facebook 會load 唔到facebook

試多左陣連facebook.com都要加埋
Web版會load唔到
Apps就暫時都冇事
上網down 返舊版 咩事都冇
完美adblock

點入落電話到?
咁樣係咪姐係用緊老翻?
我暫時加左呢三個就冇晒

屌你咪撚再益班CD-ROM啦
我暫時加左呢三個就冇晒

試多左陣連http://facebook.com都要加埋
Web版會load唔到
Apps就暫時都冇事

App都唔得
Facebook個堆逼住要睇
l.facebook.com照加
係Facebook d廣告麻煩d
想問下shift restore from back up keep唔keep到2.8.2?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞