任志剛:以港元交易已不切實際

62 回覆
3 Like 144 Dislike
go fuck yourself
奶共到

香港股票市場+港幣完全係港獨條件, 無咗睇下仲點獨

根本配合習總命令
貼錢買兇插死自己
其實大多數人都係好唔明佢講乜
要求一個700萬人經濟體的貨幣,為一個13億人屬全球第二大經濟體的內地與外地之間的資金活動,提供融通服務,作為交易媒介,是不切實際的。

港元實際上=美元,美元有幾多人用?

97後都行左廿年,點不切實際?

屌你老母,喺香港金管局千萬年薪幾十年

今日咁撚無恥喺到出賣香港
奶共到

香港股票市場+港幣完全係港獨條件, 無咗睇下仲點獨

根本配合習總命令

習習應該係最唔想香港行人民幣果個

其實港元同美元掛勾已排除左佢講既野
如果冇左HKD 大陸佬仲點走資

關事架咩
RMB 黎左香港已經係離岸CNH可以自由兌換啦

或者佢岩既
但係要搵條友科普下囉
無啦啦走出黎話要用RMB想嚇死人咩
佢有無帶腦寫文
如果冇左HKD 大陸佬仲點走資

所以呢個動作唔會一剎那去做
而係慢慢配合人民幣自由化既速度,去陰乾港幣
大家跳Bom Chat Chat咁,你行兩步,我退兩步咁玩

呢個亦都係共產黨眼中既一國兩制
一個國制就係搵香港伏跳板,乖乖地做奴才配合佢
on9,搵夠就識收啦
仲係度死奶爛奶搏咩呀

或者佢岩既
但係要搵條友科普下囉
無啦啦走出黎話要用RMB想嚇死人咩

要考慮用港幣做買賣既風險
大陸仔用人民幣買賣 無論對買家同賣家仲大風險
不知所謂
同范婦人一樣
洗曬腦
港元同美元掛勾,點都唔關人仔事啦
19大之後習總準備收割香港
盡力奶共
用比特幣好唔好
叻唔切
好啊,即刻廢港元,立即廢港元,睇吓班共狗點走資。

唔會排除,人仔計價股票係搞過但唔work

9估
第一步係金融交易使用上人仔取代香港

跟住香港由港元掛美元變人仔掛美元,收港紙皮

唔會排除,人仔計價股票係搞過但唔work

9估
第一步係金融交易使用上人仔取代香港

跟住香港由港元掛美元變人仔掛美元,收港紙皮

Currency pegging 唔係話你想做就做
支那咁大嘅經濟體要peg 人仔基本上係無可能,做到都唔會穩定=自殺

利申: econ maj
屌你老母,所以香港咪有聯匯lo

睇美元頭咋,睇你支那弊?

別把港幣看得那麼高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞