究竟井上雄彥係咪唔會再畫浪客行

53 回覆
0 Like 2 Dislike
之前一次過睇
好期待天才小次郎會點樣輸比宮本
一盼就盼左幾年
之前一次過睇
好期待天才小次郎會點樣輸比宮本
一盼就盼左幾年

小次郎連飛燕返都未學
畫real先啦,4年冇更新啦
明明耕田篇畫得好有意境有意思又好好睇
點解好似咁多人唔鐘意

你一炮過睇咪爽囉

連載左幾多年你知唔知

配合番耕田個意境 都係要慢慢等,唔可以急先會有成果
除左耍手段同小次郎自己on9諗唔到點打贏

用木棍毆死小次郎

歷史上(如果真係小次郎)宮本都係出陰招先打得贏
睇浪客行點會為左睇打鬥
寧願井上雄彥老多幾年歷練再多D
畫得再深層D

不過REAL就真係想快D再出
睇浪客行點會為左睇打鬥
畫得再深層D

REAL等左兩年幾
值得等
點解好似咁多人唔鐘意

呢套係一套藝術品

我一次過追到耕田個到其實幾感動
但係都幾肯定追連載個啲會屌晒鬼
下,原來real 同浪客行都停咗㗎 太耐無追都唔知,咁而家井上畫緊乜?
下,原來real 同浪客行都停咗㗎 太耐無追都唔知,咁而家井上畫緊乜?

岩岩同啲日本藍球員出左本訪談錄

之前又出過幾本遇上高弟乜乜乜、承乜乜
變左插畫師

用木棍毆死小次郎

呢本野係古川本小說黎喎
好似劍豪生死鬥咁本身有曬劇情
佢應該係諗用咩表達手法先咁耐
睇浪客行點會為左睇打鬥
畫得再深層D

REAL等左兩年幾

real 對上一本係第幾期, 已經唔記得左
睇過篇報導話
佢筆下嘅小次郎根本唔想打打殺殺
但劇情就係需要
佢唔忍心睇住小次郎拎把太刀
所以停手唔畫住

睇過篇報導話
但劇情就係需要
所以停手唔畫住

On9又話佢為劍而生
睇浪客行點會為左睇打鬥
畫得再深層D

識貨
睇過篇報導話
但劇情就係需要
所以停手唔畫住

bvs
點解好似咁多人唔鐘意

呢套係一套藝術品

我一次過追到耕田個到其實幾感動
但係都幾肯定追連載個啲會屌晒鬼

我反而好鍾意耕田嗰篇

我一路睇一路係到諗
而個係一個靠打打殺殺出人頭地嘅時代

但佢哋都要食飯㗎

一旦失收咁點算

所以我覺得耕田篇真係好貼地
好鍾意一刀齋個種癲狂
Btw
其實用human condition角度去睇武藏既成長
耕田篇1d都唔悶
同打吉岡 寶藏院 柳生一路以黎鋪排既主題(天下無雙、劍術、武士心態)好大關係
如果之前篇章係比佢技術成長為主
到第二次打吉岡開始到癲峰
70人之戰就係轉去講精神、心靈歷練既轉捩點
打完70人 成為左天下無雙,但内心反而更加空虛更加迷失
開始體會柳生同佢講既天下無雙只係一個詞語
耕田就係搵出口,搵返自我既方式
如果無左呢part 唔會鋪排到佢創出一個創術思想流派 同小次神打既理由亦唔充分
好鍾意一刀齋個種癲狂
Btw
其實用human condition角度去睇武藏既成長
耕田篇1d都唔悶
同打吉岡 寶藏院 柳生一路以黎鋪排既主題(天下無雙、劍術、武士心態)好大關係
如果之前篇章係比佢技術成長為主
到第二次打吉岡開始到癲峰
70人之戰就係轉去講精神、心靈歷練既轉捩點
打完70人 成為左天下無雙,但内心反而更加空虛更加迷失
開始體會柳生同佢講既天下無雙只係一個詞語
耕田就係搵出口,搵返自我既方式
如果無左呢part 唔會鋪排到佢創出一個創術思想流派 同小次神打既理由亦唔充分

正呀挑釁武藏隻抽個段好型
無刀有什麼好玩呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞