Fight club ( 搏擊會 )咩係生活?

41 回覆
23 Like 2 Dislike
比較少人會將最後當做夢

最後係夢嚟?

我見頭post quote果篇野 咁講

但真係好少見人咁講

最後咪有幾格JJ,代表只係Tyler既幻想

WTF
套戲隔咁多年仲可以令我mind blown

但真係有炸彈喎,最後自己吞槍都係ff?
比較少人會將最後當做夢

最後係夢嚟?

但真係好少見人咁講

成套戲throughout 都有條J啦
中間咪有講過另一個Tyler 係剪接師
有留意嘅野最開頭Tyler個幻象成日同條J一樣閃一閃就消失
講緊嘅係Tyler有勇氣將呢個夢化為現實
所以我唔認同最後係夢
比較少人會將最後當做夢

最後係夢嚟?

但真係好少見人咁講

所以我唔認同最後係夢

唔係夢,出左續集漫畫
http://www.dm5.com/manhua-bojijulebu-2/
咁多人唔知高登三寶 睇黎都要宣傳返

講開高登三寶,有冇人覺得同樣係Stanley Kubrick作品嘅2001太空漫遊比發條橙更值得入選?
比較少人會將最後當做夢

最後係夢嚟?

但真係好少見人咁講

所以我唔認同最後係夢

是但啦其實 套戲都睇到入哂骨
我每次睇都會諗到啲新野,都唔打算再撚佢成套戲有無標準解讀
His name is Robert Paulson. His name is Robert Paulson.
難以忘記十幾年前喺戲院睇嗰種震撼
買咗兩隻12寸珍藏
比較少人會將最後當做夢

最後係夢嚟?

但真係好少見人咁講

所以我唔認同最後係夢

如果有標準解讀嘅話 套戲好打極有限
有多種解讀性嘅作品先係難得
Fight club就係咁難得嘅作品

講開高登三寶,有冇人覺得同樣係Stanley Kubrick作品嘅2001太空漫遊比發條橙更值得入選?

2001 真經典,拍攝畫面故事設定都電影教科書咁,無戲超越到,普米都要向佢致敬。

2001 真經典,拍攝畫面故事設定都電影教科書咁,無戲超越到,普米都要向佢致敬。

唔止係偉大嘅電影,直頭係人類嘅浪漫
Stanley Kubrick真係好似預知到未來咁

唔止係偉大嘅電影,直頭係人類嘅浪漫
Stanley Kubrick真係好似預知到未來咁

太空漫遊
我記得以前舊登有排都討論過三寶同心目中三寶
我覺得7宗罪都榜上有名,果種手法同劇情反轉
比較少人會將最後當做夢

最後係夢嚟?

但真係好少見人咁講

所以我唔認同最後係夢

痴撚線, 因為條J專登重睇
真係估你唔撚到, 之前冇留意過條J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞