同女友月入共五萬 想五年內結婚買樓

119 回覆
5 Like 33 Dislike
2條友21歲加埋搵5萬究竟係做咩呢
樓主 認真答你
你地一齊每個月儲30000, 建議你30000唔好淨儲, 可以買大藍籌/內銀收息, 當然唔好一炮過買, 用月供股票, 平均成本法, 如果你地五年後個市唔太差點都有二百萬, 我已經假設左你地呢五年人工無增長

如果我當你地每人每年加一千, 都未計收息已經過左兩百萬
所以記住最緊要係堅持, 如果有花紅/雙糧既咪拎黎去下旅行~點都要輕鬆下既, 加油

倫敦金

倫敦金

又真係後生啲既

醫護?

21歲仲讀緊u

倫敦金

又真係後生啲既

保險傳銷敦倫金 3選一
2位分別幾多歲?預期未來5-10年人工加幅去到幾多?
係咪穩定既長工先?係就輕鬆好多

21 歲
係穩定長工
人工加幅真係難講
假設我地都喺自己原公司唔走 五年內大機會變成兩個人夾埋月搵七萬五

21歲有呢個income/ expected income 長遠黎講好穩陣。好好滾大個本先
見到樓主搵咁多我搵得13k
最近仲比條女迫我話一齊出黎租樓住出好sad

倫敦金

又真係後生啲既

保險傳銷敦倫金 3選一

穩定長工喎

我諗係大公司engine

倫敦金

又真係後生啲既

保險傳銷敦倫金 3選一

穩定長工喎

21咋喎
唔駛交稅牙

倫敦金

又真係後生啲既

保險傳銷敦倫金 3選一

穩定長工喎

21咋喎

見習工程師呢
其實宜家唔係600萬以上最少四成首期咩

倫敦金

又真係後生啲既

保險傳銷敦倫金 3選一

穩定長工喎

21咋喎

見習工程師呢

21書都未讀完喎
就咁搵5萬唔奇 但仲要穩定有前途
點解依家咁多上車post都講到個市場得返屋苑同一手樓
大把單支都仲算係affordable,親自落細行啦,去多幾間
各五萬就差唔多
大把單支都仲算係affordable,親自落細行啦,去多幾間

D人有要求,單枝睇唔起

倫敦金

又真係後生啲既

保險傳銷敦倫金 3選一

穩定長工喎

21咋喎

見習工程師呢

21書都未讀完喎
就咁搵5萬唔奇 但仲要穩定有前途

19歲,16k

D人有要求,單枝睇唔起

呢個年紀黎講的確算搵得多,但首期都冇,學人眼角高

D人有要求,單枝睇唔起

呢個年紀黎講的確算搵得多,但首期都冇,學人眼角高

眼見好多失敗例子都係上車目標大屋苑,睇唔起單枝而錯失機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞