廿幾歲想學跳舞應該去邊學好

97 回覆
8 Like 1 Dislike
搞清楚係hip hop 定urban定kpop定jazz funk先
如果你係中意果d排舞呀果d就學urban囉
urban同hip hop係2樣野

睇左少少片 對hip hop 大d興趣
巴打好似好熟咁喎

https://www.youtube.com/watch?v=Fsvp40H2qDM&t
睇完E條片覺得歐美街舞好型...
其實街舞係咪即係hip hop
Ranz Kyle 跳既係咪都係Hip hop

其實hip hop係咪女仔跳先會型..
男仔跳會好柒?(如果唔係可唔可以比d例子黎 淨係一個男仔跳而又好型既)

仲有,條片個黑衫女仔完全唔係跳緊hip hop囉
睇左一陣你講果個ranz,佢都唔似係跳hip hop
搭單問
我三十零歲
想加強身體控制/協調/平衡既能力
學跳舞係咪一個好選擇

咁佢地跳緊咩?
搭單問
我三十零歲
想加強身體控制/協調/平衡既能力
學跳舞係咪一個好選擇

似學瑜伽會岩啲
我都想學,以前細個有學跳舞但係因為屋企問題無再學
我都想學
但自己就黎30歲唔敢自己出去報班
驚去到勁多10幾歲既o靚仔o靚妹搞到好奇怪咁

有冇巴打組團
同樓主一樣 成日好想學但又覺得自己太老冇行動
我都想學
但自己就黎30歲唔敢自己出去報班
驚去到勁多10幾歲既o靚仔o靚妹搞到好奇怪咁

有冇巴打組團

who cares?
其實真正介意嘅得你自己一個

咁佢地跳緊咩?

我會話佢地係排舞囉
比較似嘅就係urban style 同jazz funk 囉
Commercial 嘢囉
姐係1million dance studio 果d囉
好難去界定佢地係跳緊咩style
但絕對唔係hip hop
就嚟三十歲留名
我都想學
自已一個女仔學又好似好怪
不如係度組團一齊學?
你地有無話想學咩style 呀?
其實唔使驚一個人或者驚自己年紀大
你越等就越老
30歲仲唔學唔通40歲先學咩
當然,40歲先學都無問題
小妹係垃圾但都略知一二
有好多studio wo
Kln: studiodanz, infin, bedrex, crewplayers,neverland,@dance,soDance
Nexus大圍,bcdc 葵涌 etc
無話邊間好5好,都係睇tutor
不過studiodanz 年齡層廣d
好多打工仔放工會去跳
不過最好簡一個style
跳得耐就會可以跳到其他style(因為講到尾都係身體ge開發)
5知上咩可以咩都試下先/睇YouTube
Hip hop, jazz funk,popping ,reggae, (打手)
contemp,locking, breaking ,waacking ,urban etc...
有性趣去dl digginHK apps 碌碌
Reminder:5好覺得自己7 5敢上堂
無人一跳就協調到爆

咁佢地跳緊咩?

我會話佢地係排舞囉
比較似嘅就係urban style 同jazz funk 囉

你講得岩呀
屯門區有冇介紹

咁佢地跳緊咩?

我會話佢地係排舞囉

你講得岩呀

跳開?
小妹係垃圾但都略知一二
有好多studio wo
Kln: studiodanz, infin, bedrex, crewplayers,neverland,@dance,soDance
Nexus大圍,bcdc 葵涌 etc
無話邊間好5好,都係睇tutor
不過studiodanz 年齡層廣d
好多打工仔放工會去跳
不過最好簡一個style
跳得耐就會可以跳到其他style(因為講到尾都係身體ge開發)
5知上咩可以咩都試下先/睇YouTube
Hip hop, jazz funk,popping ,reggae, (打手)
contemp,locking, breaking ,waacking ,urban etc...
有性趣去dl digginHK apps 碌碌
Reminder:5好覺得自己7 5敢上堂
無人一跳就協調到爆

雖然大家都係跳舞人
但都要講句5你老母
唔字唔識打呀?
屯門區有冇介紹

元朗有間boogie dance 同 showtime
葵芳有bcdc
應該係最近
你越等就越老

其實咩style都得
至在活動下身體
但真係想30歲前學
你越等就越老

其實咩style都得
至在活動下身體
但真係想30歲前學

咁咪去囉
剩係旺角都有幾間
可以去so dance studio
係太子
通常比較少人
你越等就越老

其實咩style都得
至在活動下身體
但真係想30歲前學

咁咪去囉
剩係旺角都有幾間
係太子
通常比較少人

唔想自己一個去呀
身邊果啲都對跳舞無興趣
你越等就越老

其實咩style都得
至在活動下身體
但真係想30歲前學

咁咪去囉
剩係旺角都有幾間
係太子
通常比較少人

唔想自己一個去呀
身邊果啲都對跳舞無興趣

巴打組團
我第一個報名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞