國產短劇已經瘋了!“27歲霸總愛上45歲保潔阿姨”央媒狠批: 浮誇

135 回覆
92 Like 14 Dislike
Code?
哎喲~老閪叫鴨執返兩劑
兒登仔咪一樣19年咩新屋嶺女女女,太子站死人,仲勁過大陸人喇
其實點解霸道總裁呢個設定可以玩咁多年唔悶
現實呢種人只可能係臭格暴發户
或者冇料二世祖
真係有料嘅通常溫文爾雅
就算有明顯自戀傾向都唔會隨便亂噴
eg.大劉西女人對話

反而呢類性格係mk仔身上就好常見
事實上鍾意霸總同鍾意mk仔冇本質上嘅分別
只係有錢嘅mk仔
倒返轉咁講
其十實係咪女人根本就係鍾意mk仔+錢?
黃曉明都拍緊
霸道總裁愛上離異帶兩娃的我
100萬億財產對返美金幾係幾多
真喎

嗰啲乜柒毒撚後宮漫咪一撚樣
識j
咪係 想要寫實就睇記錄片啦
女人睇師奶劇就好似男人睇av,唔通你又話av啲設定好離譜咩
所以超越唔到刀劍神域
條女好正
雖然你講得無錯 (易洗腦),但真係唔apply落呢類濕鳩劇度

呢類濕鳩短劇,真係鳩到無論㗎,就連連大陸人都係抱住有幾鳩嘅心態嚟睇

之前同friend 飲大咗,喺YouTube度睇咗套套嘢係瘋狂咁劇情反轉又反轉又反轉

成套劇好似都係個鬆啲鐘
飲大咗/隊high咗睇真心一流,絕對夠鳩。
成套嘢,愛情、親情、反轉、權力鬥爭、武俠元素乜都齊。

https://www.dailymotion.com/video/x95ftdc
淨係睇你文字描述都已經鳩到我笑到仆街
主要原因係大陸真係好多人,0.1%人有可能睇都成100萬人,呢類劇通常課10幾廿蚊就睇得晒全套,當10個有1個課,都成百幾兩百萬。

獵奇又好,真係鍾意睇都好,一套收返100鬆啲萬就有錢賺
(反正都係低成本製作)。仲未計用嚟洗錢、讚助呢?
我有俾link
同班friend 鳩住睇真心笑到仆街
武俠片夠浮誇啦
吓吓真實唔使睇戲去麥當勞坐一日睇啲員工執餐囉
你理得人咩
等於acg 肥宅轉生異世界開後宮
真心問 乜嘢係開後宮?
通常都男主係超專一咁愛上一件完全低20幾30個level 嘅女人
N條女自動送上門俾男主屌
真係痴線
之前有套歪嘴龍皇出晒圈,連啲架仔同鬼佬都模仿,之後個主角紅到去拍大台正劇,但係話題度完全唔夠拍啲kam劇比搞到越嚟越多素人拍依啲kam劇
依類倒模劇外國都好多依排係FB成日見到
有錢仔扮窮試條女,
一係就比人排斥既毒撚,突然繼承老豆老母既魔法書技能全開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞