有無人做跑數工比經理強逼養鬼仔

158 回覆
14 Like 266 Dislike
好奇一問
落人降嗰個仆街,俾人落嗰個都仆街,咁咪兩個都係負,咪唔balance囉
有用
唔係拜登點樣有咁多死人票
我自己整嘅罌仲勁啦叫我阿贊晴
乜國家鬼仔?
鬼仔:死窮鬼 大陸仔
點幫到?
我自己都有養 有咩出奇
超級鬼仔聯繫人中心
咁你覺得戴佛牌對你有咩幫助?
睇你想幫助邊方面,唔會話帶塊牌,咩都唔做,就幫到你生活升左一個層次。
佛牌製造原意都係俾善信用來禮佛,憶念佛、法、僧。
所謂功效其實好多都係佛牌商為左賺錢而標榜出來,嘩眾取寵,為求牟利。
近呢兩三年,我自己開始接觸原始佛教,如果想生活好d,除左個人努力,種善因都好緊要,當中主要包括持戒、打坐、佈施。

以下是森林派聖者 Luang pu plian 法語

你们有看到我们的家园有很多监狱的人吗?他们之前戴很多佛牌,但是自己没有修行,没有在法里,当他去做什么错的事情了,佛陀也没有办法帮忙他了,因为他们自己没有修行,师父要强调一点的是,如果我们的行为是有根据佛陀的教导,那么就不需要戴佛牌了!看!师父都没有带一个佛牌。
Luang pu plian

Credit to ;如實知見
幫到,
超哥都有養
橫掂都要養鬼仔,仲打咩工
自己開鋪 賺落自己袋發達啦 。。。。
我都係佛教徒,好欣賞你既睇法。求神拜佛想有效,要先喺生命中創造相應既緣起。我好嘆息好多人只想假借外物,而唔想向內修行。
做銀行分行?
銀行嗰班好興做呢啲 又拜神又盛
你啲產品係掂嘅 成班人仆住入嚟同你買啦
其實戴佛牌個人真係會得心應手,做咩都順好多,關關難關 關關過
信都on9
而家係2024年啦
改養鬼佬得唔得?
咩跑數工 講嚟聽下
保x
唔好同佢聯絡咁多喇 遠離不幸啦
佢自己唔遠離 你遠離
咁又唔洗太嘆息嘅,每個人都有自己因緣,好多人唔開始帶第一塊佛牌,做一下迷途小鳥,都未必接觸到佛法,只係強調唔好帶陰牌,因為真係百害而無一利。

再分享下
有位昭坤(僧階較高的僧人)問譚婆李,龍普曼在世時不提倡製作或加持聖物,但身為大徒弟之一的譚婆李卻帶著在家眾舉行祈福法會,帶著他們製作聖物。

譚婆李回答說:“我耕田要的不僅僅是稻米(證得涅槃),稻殼(離開俗世)我也要,米糠(功德福報)我也要,稻草(品德)我也要。”

譚婆李知道眾生的福報都不同,不是每個人都能在今世脫離六道。師父製作聖物也是為了讓眾生都有個精神寄託,讓人行善,保持善念,因此不會墮落下惡道。
出面大把啦
賣保險就要上人生課程
有無咁戇鳩呀, 養鬼仔有用既呢個世界無咁多窮人啦
其他人養鬼仔係想富豪變大富豪
樓主養鬼仔只係唔想俾人炒
老闆咁渣 點幫你做嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞