揸車最賤種係咩習慣?

287 回覆
516 Like 15 Dislike
間鋪無人,使乜俾錢買嘢,直接攞走咪得
可乜能呀
未撚見過中線閪就返屋企飲奶啦
你都九唔撚搭八
除職業司機外,所有揸車嘅都係仆街自私撚,咁撚逼個城市都係要揸撚住架閪車搞到度度塞,返工放工時間少左呢班冚家剷每程肯定快半粒鐘以上仲要成日有啲閪人閪格定唔知手車閪,撞一撞就全區幾十萬人陪你受罪,真係想依啲賤種是但斷隻手/斷隻右腳以後無得揸車泊車又係,知個閪港本身地方細仲成日將啲閪車周圍泊,阻撚柒鳩住哂,要塞塞住自己老母隻閪算啦好心
如果係岩岩過到去路口我都明,但有時已經喺路口停定等無車就真係唔明啲人收油做乜
真係,冇人叫你跟咁貼推人,佢大把理由可以解釋點解急煞,但係你隊埋去就幾多個理由都兜唔到
揸Tesla
前面無車但急煞,一定係有問題先急煞啦,貪過癮咩
切換黏彈然後拋5個過去再禁G制,夜鯊都擋唔到
市區行嫌你慢,之後抽頭過你再閘埋嚟
我平時匯合處嗰啲位都會讓車出

但依啲我一定篤油唔比佢過多數抽完頭又過唔到之後都係死死地氣cut返入原本條線跟我後邊
宜家啲人真係唔再識打燈
諗起有啲撚樣好鍾意人多地方長響咹
唔開燈
開高燈
揸快30以上
有牌唔比u turn照u turn
電單車上行人路
有D撚樣真係有舖癮, brake禁禁下咁渣
打尖
香港人成日好憎大陸人打尖
但香港人一揸車打尖就覺得自己好醒
唔緊要, 到時你咪同呀Sir講唔緊要
問題啲撚樣次次cut得勁近個車頭,一啲位都唔留再突然急煞,前面無車無快相咩事都無有啲撚樣就係得登玩嘢咁你又點計?
試過見到前車行直路好快但一轉彎就落重brake
明明條路行得個70,轉彎鬆一鬆油就得,完全冇需要落brake
搞到我焗住跟佢收油,但直路佢又會加速甩開我
英國大把中線撚冇人理
我慢線試過可以連續爬成五六架頭
單車撚

綠燈就當自己係車行車路
紅燈就當自己行人

馬路行人路兩用
快線撚
大型貨車行快線
唔打燈
打勁耐燈都唔轉線
行車左搖右擺
1.24小時開撚住遠光燈
對向睇到我眼到殘
2.台灣一堆停係轉角D陰濕位 明明唔撚停得
3.CUT線唔打燈
4.快線當慢線 落車用跑都快過佢
5.上高速落錯交流通 打R檔入返高速
6.亂扔垃圾
7.改到條喉老撚咁嘈唔知做乜鳩
仆街根本講唔遠 仲有26撚
住台灣根本揸車地獄
同埋Cut住線brake
收油比你轉
咁你唔醒水既時候
咪唔理你繼續行囉
行得慢又唔撚比人抽頭
反社會人格?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞