到底Casetify憑咩撚野賣幾舊水一個穀?

191 回覆
574 Like 28 Dislike
真係咩我兩部手機前後用過兩個殼,用咗4-5年,跌咗幾百次少少爛都冇喎,想轉個款都唔得
同名牌袋賣幾皮嘅原因一樣
用左成年都未甩過
仲要好質素過正版先廿蚊
買過淘寶對比過90%以上一樣
因為連外國明星都用掛,個個手機自拍背面個穀就係佢,完全免費宣傳,不過其實間野係香港人搞既?都算勁
真心 用咗兩年
圖案有少少甩色
個殼勁完好 用壞啲人唔知點用
半年一換咪得…
勁多韓星都用

唔岩我地普通人用
早幾年係有人講因為係香港人"|創意製造"
真定假 定係人海戰術洗版就不得而知
Casetify好嘢嚟 一眼就分到bad taste兼交智商稅
不嬲勁憎呢個牌子
唔明做咩一個膠殼買咁貴…
要靠個電話殼嚟證明自己 哈哈哈

係毒撚嘅話,係唔會因為咁而變潮人㗎,而且出街未必咁多人望你
條邊成撚日甩 呃鳩人
憑一班弱智消費客戶群
如果唔係個老闆點買到豪宅

近日CASETiFY手機殼創辦人楊子業,以7630萬「首置」購傲瀧海景戶。上述成交單位為傲瀧1座6樓A,實用面積1,945方呎,4房雙套間隔,成交價7,410.3萬元,實呎價38,099元,成交價創項目分層新高。單位設露台,享海景及山景。他今次入市,只需付樓價4.25%印花稅,即以首置名義入市;另楊同時以220萬元購入項目一個車位。

網民留言表示讚嘆及欣賞對其市場營銷手法,「幾欣賞佢 一個香港人整到個brand全球都hit」、「好多明星都用,買左一個試下用又真係唔想換返其他殻,其實同幾百蚊買件潮牌衫多個logo或十幾蚊買件純白t嘅問題一樣」、「marketing 做得好好,d crossover 又寄比外國明星」。同時有網民表達對其手機殼的質素不滿:「香港嘅價錢,淘寶嘅質素,咁都有人買」、「又樣衰又重又唔襟用」。

https://ps.hket.com/article/3257040/%E3%80%90%E7%B6%B2%E7%B5%A1%E7%86%B1%E8%A9%B1%E3%80%91%E8%B3%A3%E6%89%8B%E6%A9%9F%E6%AE%BC%E8%B3%A3%E5%88%B0%E8%B2%B7%E8%B1%AA%E5%AE%85%20%20%E6%A8%93%E6%B0%91%E8%A1%A8%E7%A4%BAMarketing%E5%BE%88%E9%87%8D%E8%A6%81
智商稅
但討論區就係用嚟討論
利申覺得好撚煩

五舊水一個殼
甩邊你都接受到
我都唔明 點解佢話用Casetify 就係潮人
多人用又未必好,而且casetify性價比又唔高5-6百一個
真 我用過幾個都未試過爛
話爛果啲人都唔知平時點用
仲要成日屌casetify柒
但又唔講有咩牌子靚同好用
犀牛盾果啲又柒到仆街
我唔睇海賊王 但睇到犀同casetify啲聯乘款
明顯casetify一睇都知靚同型過犀果啲幾條街
犀真殼係點我唔知 但casetify有同事用緊
啲凹凸效果真係靚既

Casetify

仲有呢個蜘蛛俠款 又係勁靚
有咩牌子會做到??話我知唔該
唔好淨係識屌人貴咁低質
Edwin H條仆街都幫呢個牌子賣廣告
牌子野係咁嫁啦 LV手袋又憑咩賣到幾萬蚊
用casetify 等於同人講你係on9仔淨係一味識得跟風
呢d人做韭菜一流
用皮套仲貴撚過你個casetify
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞