[歐戰苦手]曼聯終極FF轉會窗暨吹水區 [2877]

486 回覆
2 Like 2 Dislike
咁咪幾好
猁條攻擊線勁過我哋咁多
主場對住軌都係穩守唔壓前打反擊
希望坦哥之後都可以現實少少
踢得實際啲唔好再玩飛盤足球
可能我表達得唔好,依場後防傳控到當然唔可以當佢防反咁睇。

其實我地依加踢得最好既戰術就係mid block + 中場兩個逗後double pivot,後防緊貼番中場既企位,賓福特依場都證明到福仔係肯回防

我係支持咁踢落去,因為我地打搶逼根本有付出無回報
Onana 20 saves + 4 clean sheets
借走zz到底未見過買人咁柒既隊
Save %
DDG 79%
Onana 69%

坦一有馬天係度個陣係睇到個傳控框架出黎,當然其餘個三個拎住波都係腳震

依加換哂人猜波順左,我已經當佢係半套傳控咁睇,照番依個陣黎踢對中下遊應該唔使太擔心
尋晚我最深刻係猁一打反擊,人地超碼有三個人現位幫波提供到選擇,我地好多球員係傳波準繩度同個人選擇上都有進步空間
使唔使追住黎罰啊
個下點會唔嬲
Sommer 72%
Neuer 46%
Oblak 80%
Raya 77%
Pope 81%
Allison 88% 雖然得15 save
猁狗其實戰術上唔算好superior 但條龍骨質素真係太高
vvd同沙拿勁撚到
u21 係用咩踢法
唯一弱點係後備唔夠人
咁樣唔係叫防反,只係減少攻中真空回防唔夠人問題!
正常壓迫第一點一定前鋒做先多過攻中場(般奴),之後其他人開始壓迫!
壓迫改善減少好多被對手打盲眼位。
隊隊壓迫一定轉變4123去做,曼聯以往4231去壓(咪出事)!
般奴仲沖前過前鋒咪浪費體力囉!
Slut都係度適應緊隊波既 戰術上都係用番高普個套再慢慢加自己既元素落去。

沙拿尋晚下下係右路片波去遠柱搵隊友仲要準真心cls
逼搶頻率低左姐 琴日第二球咪逼搶逼返黎
adapt得幾好係真
不過猁狗黎緊賽程都考牌
護連狗黎 唔好哂口水啦
係 所以我最dup春就係如果我地踢番mid block 結局會唔會好唔同
本身高狗留低班人都唔差,沙拿仲係世界級,祖達,diaz, 傻紐呢啲,上年中場猁又換咗血,短期內好難差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞