[歐戰苦手]曼聯終極FF轉會窗暨吹水區 [2877]

485 回覆
2 Like 2 Dislike
你又當絲打冇到
反骨真係幾勁都撐唔落
何況佢唔勁
一個佢一個朗狗
球會無待薄佢地架wo

辛祖: 一直表現唔出高身價,唔緊要
球會送佢去荷蘭,比時間佢搞掂心理問題

朗狗: 聲稱屋企有問題,唔緊要
球會允許你唔踢熱身賽
轉頭原來果段時間周圍乞其他球會收佢,唔緊要
球會都無出聲

呢d都撐得落又自稱曼迷的話,不如將你條女放出嚟比大家玩下?
我冇女
唔怪之咁多人反曼,講講下叫人放條女出黎比大家玩
真係曼迷又有follow哂件事嘅,真係唔會覺得係球會/教練問題啦老實講,一隊波如果咁多利己主義者喺到,真係唔知點踢 不過算啦,都過咗去,同啲反曼或者人迷嘈嚟都嘥氣,啲人選擇性失明又或者有意斷章取義
你條反水狗傻閪
一場半場閪左就急不及待出嚟吠 勁果時去撚咗邊

雖然唔g邊到勁過
駁唔到又話咩咁多人反曼 話撚咗你係獨醒撚㗎啦護連狗
流量密碼又關呢啲咩事
有 我出名公道 第一個半場對般矛幾勁
之後冇勁過
ching啲邏輯異於常人
其實佢好有火 下下去盡
踢咩位唔緊要 最緊要幫到手
原來改咗名
我都買左
但件衫唯一唔好是板型偏短
【Bruno終減少盲目向前逼搶】
贏賓福特一仗,曼聯防線除上半場前半段外,其餘時間所受的壓力相對較少,個人認為這與Bruno終減少了盲目向前逼搶有關。

以往Bruno的勤力程度應不會受到質疑,但很多時就是由於他過份勤力,沒有看清場上形勢和隊友企位,總之對方後場控球(即使是門將)都帶頭盲目向前逼,正是這種踢法反而令曼聯中場很容易暴露空間,對方一兩腳就能打穿曼聯第一道防線直接到心臟地帶,令後防壓力大增。

不過今場Bruno終有所收歛(不是完全沒有但有所減少),以圖中兩次情況為例,見到對方門將有球在腳他也肯放慢步伐,甚至喝令隊友不要向前逼,拖慢節奏讓其他人能回到應企的防守位置,更多以遮線的方式來防守。此舉或者增加了賓福特的控球時間,但也令對方較難找到傳球路線和空間,那曼聯球員的個人質素優勢才會發揮出來。

逼搶戰術是非常講求各隊友之間的默契和配合,當整個系統未成形,像Bruno以往般胡亂去逼只會弄巧反拙兼浪費體力。希望經過今場Bruno(或落order的教練團隊)會明白,似盲頭烏蠅般向著對方持球球員衝並不是辦法,以現時曼聯球員對逼搶系統的熟練程度,利用企位遮線和防守紀律來拖慢對方進攻節奏,不急於拿回球權,方能更有效保護到防線。
拿 出post反擊嗰陣勁過
BDD renew
曼聯電競隊?
屌錯post
大哨招牌
有屁就放啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞