積金易平台錯漏百出 電盈被罰1.8億 萬通信托慘變白老鼠

209 回覆
378 Like 6 Dislike
你就一知半解。。。因為我公司真係咁收,仲係好多年前都咁收
係!有咩咁奇怪?唔會計maint同license,總之睇AUM收,簡單容易,連CPI都唔洗計。
行外人唔識咁多就梗係天真啲
唔係呀!水記有好多人落去做PM,不過廢之嘛,全部都唔熟tech
好似星期一至日都有人開工
LPS好似無關啦,宜家做嘅都係PCCW人。
宜家入咗4間細嘅,宏利好似尾二先入,你慢慢等啦
連信託都無資料真係難搞,點做reporting?點交return比MPFA?
好多行係咁,律師樓搞樓宇按揭都跟層樓成交額去收費,但做既野咪一樣,唔會樓貴就辛苦d,好多非sales行業但收費commission base咁真係唔明
同HSBC 一樣係2025年第4季

到時睇有冇delay
其實係
ops個邊做撚到十一二點
高層全部都係垃圾,唔好話呢啲表面野唔掂,裏面嘅安全野冇人重視⋯不斷換人。 冇大四肯签名。 政府部門唔怕資料外洩。 大家自求多福。
獅子係最後入,有無需要delay我估唔洗幾耐就知,唔需要等到果陣
點解我講親乜都會有負評?我講錯乜嘢?
老電班it 食屎啦,整個360系統成pat屎咁,上個月換系統,話2日可升級全公司系統,閪server 死成半個月,垃圾公司老屎忽文化,有錯唔認專懶鳩其他部門既垃圾公司
可以轉工去ifast做嘅,啲嘢七國咁亂應該好需要人去執屎
咁柒
其實邊個伏緊邊個好難講喎,你唔比trustee交出來嘅data都好垃圾咩,然後PCCW果邊要執屎
PCCW整出來嘅嘢有邊次係ready先上架,你唔好講笑啦
淨係交cont個part都得啖笑
叫d客將d錢入落公海
再叫ops係個海撈返筆錢
弱撚智
你係咪得罪左mon post d 政府官員
最終目標係中央公積金食晒舊錢嘛
ops? 理鳩你咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞