Subaru新一代混能系統加油一次續航超過1,000 公里

164 回覆
74 Like 10 Dislike
睇你揸咩路多 出入市區9-10L 日日行highway 就7-8L
一樣都係crosstrek
有咩車壞咗會自己好返/唔會壞?
冇偈 subaru seat位可以自己較到好好坐
用黎揸長途舒服過rav4咁濟
加上外國都幾需要off road去行下啲靚山
想問ching你係咪用緊大哥大回post
掃把佬套mild hybrid真係廢廢地
希望新呢個真係慳到油

利申:揸緊2022 e boxer forester
揸咗3年差唔多三萬公里都冇壞
除左食油同無力之外其他都好滿意
有邊架車停喺度唞吓會好返
應該係yaris
應該唔係
你睇意外率
慳油同四驅永遠立在對立面
plug in先好
大部份人返工唔過10mile,日常使用就屋企太陽能板差電
到要去遠行,啪個制轉混能就搞掂
入油可以好似買嘢咁,等得閒油價跌先入,唔洗硬食波幅
根本就係下一個時代嘅產物,無得plug先唔知想點
一般都係
廿零萬新車真係平
唔熟車但走去買啲濕鳩二手分分鐘得不償失
所以咪理論上
人性上總有人覺得 AWD 夠殺去得更盡,但你一般車就會相對小心
人哋依家係係北美就sell 每架都是low profile 安全越野跑車, 打真軍
其他地區就只係講安全

掃把佬太好砌, FIA 遷就歐洲車廠改菜例1300cc 等佢冇得玩. 最後掃把佬就只玩北美拉力賽 打片天下無敵手 .
結果依家歐洲車廠細cc都冇得玩, 畀大陸電車打死.
結果掃把佬2000/2500cc 繼續大把人捧場

你睇返年報,七成都係北美.
班歐豬嗰啲扮環保結果自己玩撚死咗, 真係笑死
掃把而家係Toyota旗下
你要Hybrid有Prius
要Sports有GR Yaris/Corolla
唔通自己打自己咩
Toyota賣慳油同GR
Mazda賣樣同傳統AT
Subaru賣AWD
呢個就係Toyota聯盟而家嘅策略
咁癲 師兄點揸 淨係純hwy?
原廠都話8.8/7.1
聽聞Nissan 喺外國偷車比例較少
唔知係優點定缺點
點做到?
你係咪想講eyesight
離題一問,點解日產個日文名用片假名寫而唔用漢字?日產嘅日文名唔係用漢字寫咩?
大部份時間都係highway 就算唔係highway 都行最少60 市中心多燈位多車盡量唔去 地板油淨係踩過兩次
唔好地板油 俾油要慢 唔好急brake / 唔好好近先brake 好遠見到要停就開始減速 等架車自己碌過去 多數去到啱啱好就轉燈又行得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞