飛歐洲唔搭國泰結果出撚哂事

156 回覆
471 Like 122 Dislike
所以唔好搖櫈
一陣冇得搭就自己受晒
YVR 運豬梗係777
Land個下會講,歡迎回到我哋既家,香港
有無喊埋
平就一定好?
服務黎講一定CX好好多
印仔岩唔岩? 有個D人夫肥仔樣.
不能同意更多

未試過比東亞/中東公司cancel

歐洲成日比人cancel / 大delay

美國 一日未board 連有冇位坐都唔知
上兩星期cx飛英國econ我果排全男人
嘢食同娛樂都差,但飛英國6千蚊無乜好投訴
不過777本身好似大少少
我個case係同一條航線以前用900ER執飛變左超長版777
坐頭等先 唔會有年輕貌美空姐服侍你

大家對頭等 太多幻想啦
我認同亞洲airline各有特色啊,所以我都係針對歐美airline
未坐過泰航同大韓唔評,但長榮台港線唔撚掂喎
星宇我就覺得係CX級數,不過所有嘢都係全新又有heart所以加分
其實SQ長途機我覺得就係麻麻,除非你對機場有興趣,我都係prefer cx 一程過
真 呢點對乘客係好有感

飛過787/350覺得兩者唔算太大分別
Dreamliner個機翼好靚但飛果陣因為係波音有點不安
只知飛完次世代寬體機之後 連neo都唔太想搭
我覺得空少樣真係咁多年都麻麻,一係gay佬,一係油頭粉面
落機果下以為自己煮熟左咁,40度大太陽直射
曲線話自己波邊都未必掂過嘅beta male,Dry到咁
搭程飛機都要啲女望吓,或者有機會掂到一下
傻傻地你以為Model公司?
仲要今時今日空服喺香港係cheap工嚟
利申去過training發現份工狗也不屌
橋都無咁慘
Helpful熱情有乜用 我又唔係first class
我寧願睇下啲港女妹豬好過
去到中東係朝早
歐洲落機中午
邊度閪
安檢來回都冇比人掃過
主要xray 睇你帶左咩
我搭埋你果份無問題
CX d港女空姐長期西面,外籍空姐除左
會對住客人笑既一定係講英文
樓主連CX都要吹奏
試過坐國航去北歐,感受良好,只係飛北京𨍭機,但又平。北京𨍭機建議帶回鄉證方便啲。上次只帶特區護照好似麻煩少少
印crew幾好喎
搭CX同歐藉航空
全部都係訓醒朝早到歐洲
你係中間蝕左轉機果2,3個鐘去到12點前後
我睇唔到呢個trade off真係有你講咁大 去到閪呢個地步
另外講到落機熱辣辣呢個我亦都未試過
EK A380好少中bus gate
QR就真係會中
搭EK/QR得香港去中東果程訓得著
中東去R洲個生理時鐘跟本訓唔著 勁辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞