飛歐洲唔搭國泰結果出撚哂事

134 回覆
400 Like 108 Dislike
上次飛因航七成都係空少黎
都算好,我試過成隊CREW都男人.
睇唔透點解搭飛機要在意空姐個樣
你又唔撚係叫雞
又唔會有身體接觸
純粹係一個侍應
去餐廳食野落單個侍應咩樣你都唔會在乎啦
證明你on9
但AC 啲位 service 同埋準時 呢啲好差
咩 class都係cx好啲啦
上次冇得揀先走去揀Finnair Business 張凳又難坐 嘢食又難食 10鳩幾個鐘打暈我算 早知寧願轉機都坐CX
個人覺得KLM幾好
嘢食唔差 啲戲都ok
又唔洗同香港人大陸人迫
某啲線CX econ俾多少少都搭到KLM premium econ

最好唔好咁多人搭
兩個labels 依家都係行廉航路線
只係AF 可以多啲嘢upgrade
KLM夠平我都會坐。但係零服務

以前747BCF坐過前半排係客位。後半排係貨艙都係咁坐
仲要係普通econ
窮西都咁多要求
兩年前聖誕本來搭加航去Seoul, 結果大雪輾轉搞咗一大輪俾唔同公司踢來踢去,最終好在飛到,叫我哋去搭Lufthansa, 佢哋竟然仲飛緊747!!! 架機應該老過我d 小朋友加埋
座走廊位唔係咁講
我上次搭klm Amsterdam去東京 都唔錯喎
d位算闊

好過lufthansa
但AC 個tracking 幾好
上次搭ac本身要轉2程轉機,最尾個程cancel左搞到要轉3程先到, 佢個apps / email 通知即刻可以改到航班
但最撚驚咁樣個寄倉行李會唔會亂鳩晒 唔知去左邊
但佢個apps可以tracking 到個行李依家係邊 有冇到上機
直航係最大優勢
其實差得咪可能得千零蚊,除非你荷蘭飛返嚟姐,如果唔係要轉機就晒鳩氣
CX 係a350大戶優勢,食物話知佢
除非係大户坐開first同biz,CX依兩個class係有啲舊,落後緊中東三寶同日本貨姐,其餘屌打歐美airline喇

大把連登仔人屌佢又屌,又唔係真係坐過唔同airline有經驗,最叻咪係坐日航econ,雖然真係舒服既

唔係扮咩有見識,但盲屌cx根本on9,話佢閪個啲,間間都會㗎喇,同埋covid後啲econ新血其實都幾有心,話啲空姐閪個啲,可能外表真係唔討好
Finair econ 反而ok legroom大 機新
有冇咖哩味
俾貴咁多坐國泰為咗睇靚女
反正最多都係坐十幾個鐘就走
啲空姐靚啲真係值俾多千幾二千咩
又唔見啲人去餐廳食飯嫌啲waiter唔係靚女
同意
同睇twins為咗聽走音一樣
歸屬感嚟
AC真心垃圾喎
內陸機溫哥華去多倫多嘢飲都唔俾一杯人
行李仲要逐件加錢
大佬,話晒都坐四五個鐘,個距離同香港飛日本差唔多
仲有佢啲空姐係真心串喎
同埋佢啲delay係夠薑揼你上飛機,然後再踢返你落嚟兩日之後先有得飛個啲喎
仲要個原因好似係因為啲食物嚟唔切
唔係天氣
CX啲新血真係不敢恭維
上次搭econ
個印仔連fish or chicken都勁細聲講
撞到人唔講sorry
仲要派野個陣唔係面對面對住個客派

睇crew secret仲要勁多騎呢野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞