【劇透】張敬軒Dahlia Blossom The Prime Classics 2024澳門演唱會討論區 (1)

135 回覆
3 Like 2 Dislike
我覺得佢本人或者醫生計過唔可以連續唔停咁唱
Overall 好過上次好多,製作同觀眾都係,個名有tpc預咗會有堆熱門歌,但有相對論正,淨係想佢keep返雲裡的月光同唱吓親密愛人,值得
只是太愛你ok, 佢落嚟當握手環節, 但遙吻就想佢唱返
屌有病況
唔該
唔記得問,尋晚無不捨也為愛
我唔想要騷靈情歌同餘震呀
俾返雲裡同其他dahlia 歌得唔得?
盲盒無問題
但開親都hit歌
同一首歌已經聽咗幾十次live
我真係想聽下其他少唱啲嘅歌
佢哋都值得俾更多人認識!
軒仔你唱多幾次啲人識就有反應㗎啦
你唔唱或唱得少呢啲歌就會被埋沒咗
唔同佢地唔值得俾你唱多幾次live咩

同埋
我真係無可能全勤
唔想次次我睇都聽返個幾首hit歌
睇軒一定要睇頭場
差唔多次次頭場唱過嘅冷門歌之後就cut
尋晚睇小紅豬仲有大陸人話自己頭場苦主因為尋晚encore好多歌cls
但上年澳門頭場係苦主
唱少一兩首 又早完場
無倫敦人180 又無櫻花magic
所以睇彩數
但我希望叫得Dahlia
開盲盒都可以係Dahlia嘅歌
咁ending有冇擺低支咪落台?
網上睇片唱不捨也為愛+呢幕好有feel喎
唔好改走佢得唔得
尋晚有不捨也為愛
唔該晒
琴晚有人叫佢唱親密關係,佢好似話有啲歌版權費係天價,所以都冇辦法
我11月先去睇尾2場, 但我本身已經將呢次演唱會既期望值降到好低由其係澳門成本高, 開得太密, 冇新歌, 觀眾質素等都令我有諗過今次其實係咪應該唔去睇, 再加上睇到第一日個歌單更加失望, 唔算多Dahlia既歌再加一啲熱門歌同翻炒返某啲之前演唱會既元素咁

就好似revisit咁, 都唔算係一個純sidetrack俾fans睇既演唱會, 我都有諗係咪我已經有少少熱情冷卻左, 不過我睇返啲片我都覺得今次係visual上都幾有心思同幾靚, 都值得欣賞既始終個場地所限, 我都期望下年佢出返多啲歌, 之後返紅館俾返個好似The next 20咁精彩既演唱會 (盛樂2.0?)俾我地睇
我唔敢期望咩盛樂2.0
或者開紅館
可唔可以出歌出碟先
多元發展係好事
但歌手先係本業
真呀, 黎緊叱咤真係難為fans們幫佢拉票
希望找哂啲演唱會數, 下年可以正正經經出多啲歌
咁個show始終都under The Prime Classics呢個名
唱啲首本名曲好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞