香港投胎九品中正制 入嚟睇下你係上品定下品

123 回覆
256 Like 75 Dislike
下下
細個時屋企上下(九十年代都有成億)
點知亞洲金融時屋企變中中/中下
而家憑自已打併返上中上,但應該呢世人再去唔到上下
下下
屋企小生意都可以幾千萬身家啊
下中偏下下,公屋都無得住
下下想溝上中
有冇計?
下上
起碼孤兒只需要對自己負責
樓主太睇小公屋嘅優勢
點會咁係你自己出身好無經歴過姐

你有衰父母(真係差街數果種)邊有日常生活,同孤兒院都無分別,最大分別係

當你18歲後開始做野,頭1x年幫緊屋企人還債,仲要比家用養佢地,成個人生可以話係無哂
根本係負擔
下中要養返佢地 下上 唔洗
資本主義階級制
低下階層永遠係大多數
紫靈[我] 15碎 係一個又可愛又靚女又索既女仔,傻傻地,勁受歡迎,校花,成績好到年年第1,唔好以為佢\好恰 佢\好打得嫁,勁串,有錢(啊爸係全球第二富,但好忙 一年先返泥1次)
,bt fd 係欣同琪+雪

白欣[欣] 15碎 又令又索 唔夠靈令 但索過靈,ok受歡迎,成績年年第2,校花,勁x100000000000000串,有錢(啊爸係全球第三富,但好忙 一年先返泥2次)bt fd係靈同琪+雪

卓雅琪[琪] 15碎 好可愛 Q過靈好多,幾受歡迎, 成績年年第4,校花,幾打得,[]k串,啊爸同啊媽死曬,同雪一齊住,bt fd 係靈同欣+雪

陵子雪[雪] 15碎 又索又可愛 索到同欣有得比,受歡迎,成績年年第3,校花,勁x1000000打得,一d刀唔串,同琪一樣 啊爸同啊媽死曬 但佢\啊爸同啊媽留左好多錢比佢\,同琪一齊住,bt fd 係靈同欣+琪

BoY:

施逸希[希] 16碎 勁X1000000000000000000000000000000000令仔,校草,花痴多不勝數,好cool,勁打得,超串,有錢(啊爸係全球首富, 忙到3年先返泥1次),啊媽因為車禍死左,BT FD 係嵐同夜+軒

王亞嵐[嵐] 16碎 勁x1000000000000000令仔,校草,花痴多不勝數,熱情,[]k打得,巧串,有錢(啊爸係全球第五富,啊爸忙到2年先返泥1次)bt fd 係希同夜+軒

樂永夜[夜] 16碎 勁x1000000000令仔,校草,花痴多到可以坐滿佢\屋企(夜:邊有人用D咁既比喻=.=!)為人忽冷忽熱,幾打得,超串,有錢(啊爸係全球第四富,但好忙 一年先返泥1次)bt fd 係希同嵐+軒

藍亦月 [月] 16碎勁x10000000令仔,校草,花痴刀[]k多(月:咩叫[]k多=.=?),好鬼熱情,唔打得但勁 x1000000000000000000000串,有錢(啊爸係全球第六富, 但好忙 一年先返泥1次)(作:個名勁難聽lo- - ) (月; 喂 -.- 個名好似係你改嫁wo =,=’’) (作; 唔知呢… 连扮無知ING) bt fd 希同嵐+夜
做孤兒仔雖然冇父母愛,但亦都冇家庭負債先

嗰種負責伴隨住道德枷鎖,令你冇得甩身,影響埋你下半生

奉勸各位巴絲,決定生之前真係搵塊鏡照下先,養唔到/唔識養/唔想養嘅就唔好夾硬嚟

你自己嘅人生都一塌糊塗嘅時候,點解仲要生多件出嚟陪你過你段悲慘嘅人生?
講真唔使養兩老已經差好遠
真心
有幾億身家都過唔到上下既生活
比盡讀唔成書可以投靠daddy
中中至中下咁大差別
寧頭冇老竇老母都唔要冇錢出世 個壇痴撚線
啊爸係全球首富, 忙到3年先返泥1次
公屋原意係比你有便宜租金儲錢,香港以前無架

到60年代先出現,公屋同居屋根本係呢幾十年先有。

以前窮人係訓街的
你都on9,憑乜只有我一個人過得咁慘
原來係中下,下邊仲有3層墊屍底
吊你扮都唔識扮
“個人月入數十億”。 有錢佬賺錢都係資產升值, 現金就係股票派息,打工皇帝就係 share option, 唔係“月入”
我可以同你講, 就算李澤鉅, “個人月入”都係2千萬左右only。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞