KFCmarketing 你同我入黎,雞又開始縮水

114 回覆
211 Like 14 Dislike
佢D新雞全撚都係原味 求撚其DIP D醬同粉就算撚數
你直接比兜醬我一路點一路食都冇咁燥
對上一次已經係之前熱浪雞 屌佢老尾 舊雞生濕疹咁
一係就堆埋D粉咸撚到仆街
一係就食原味雞咁
有時用APP叫外賣自取D單又ON99收撚埋係廚房後面 另外再汁
汁完又唔拎出黎
搞撚到前面以為後面汁緊
後面以為前面外賣自取係車手 南亞手足未到就咁放係到
仆佢個街 食金拱門都冇咁燥 如果佢真係落爆梳打粉都係咁講
怡和垃圾公司專請垃圾
所以搞到kfc咁
而家KFC係做promo先食得下
多人食去貨快會新鮮啲
反而俾正價時仲難食咗
是旦啦,反正都係入去食葡撻
每間KFC都唔同
樓主係咪去咗基層區KFC買?
你覺得快應該無體驗過廿幾年前個隻快

N年前麥當勞係做好晒啲包,一比完錢基本上係即刻攞得走

所以先同KFC係等候有大對比

但自從轉左即制之後慢咗好多,快餐根本唔快。

依家除咗啲冷門時間,你多數時間去啲商場舖老麥,買個餐等十幾廿分鐘已經好平常。

老實講句去茶記食個飯都快過麥當勞。

反而大快活 大家樂就算叫做保留到個種快。
我知你講乜, 但你都識講, 做好哂D包
經過咁多年改良流程, 雖然個包係落左Order先整
但好多野都係現成已經有, 所以都好快
除非旺場既時段咁就無辦法
有撚marketing咩
成間公司都係智力有問題
有一日叫KFC外賣,然後我老母同我講:嘩!嚿雞髀好似手指咁長,然後我唔信,點知睇咗舊雞真係嘩一聲,即刻打去投訴,然後佢哋竟然話因為冇炸粉,所以睇落細隻,真係幾難叫人幫襯...
然後上去KFC FB, 全部都係投訴啲雞細件...
關marketing撚事咩同入貨嗰個講呀嘛
得番雞翼係正常水準🥲
好多間M記 啲包、薯條係整定,包唔熱,薯條開始凍又淋
我以後唔撚會再食審味粉當新出嘅雞 又鞋又乾難食過普通辣雞

高層唔該常駐錫紙焗雞 應該咁多雞最好食
20隻雞翼 有d大到脾咁 食到驚
殘體字大陸仔,死返大陸啦
正傻鳩 首先kfc嚟貨好少嚟九cut
一包有齊雞胸 側胸 雞翅 上下脾
通常淨係正常雞冇咩貨先會入
你冇見過唔代表冇
唔好係度識小小就扮代表衝出嚟柒OK?
但係香港KFC真係特別難食 唔知點解
外國 日本 甚至大陸嘅KFC都好食過香港….
香港KFC係好頹而且又難食 最重要係又貴
最撚慘係佢哋引以自豪嘅雞 都比麥當勞嘅脆香雞翼同埋麥炸雞屌打

反而生存到咁耐先係奇蹟 我食過最難食嗰間我好肯定喺旺角嘅 近朗豪坊嗰間 屌佢老母臭閪 你係會好奇怪點解佢哋可以整到啲嘢食咁撚閪… 但係同時間又成日爆場

明明香港咁多好嘢食 甚至炸雞都大把選擇 所以我建議KFC執撚咗佢就算 或者淨係全職賣葡撻就算
翅你老母臭閪,死撚返上去啦,
真係世界變
00後扮大人
90後細個食緊塊有肋骨又柴既胸個陣你仲未出世
快樂
整咁撚多味出黎,但連原味都未做好
記得細個食KFC
差唔多30年前
未行到KFC已經聞到炸雞味
依家乜味都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞