KFCmarketing 你同我入黎,雞又開始縮水

114 回覆
211 Like 14 Dislike
呢張圖都係好撚後期,
最早期3件雞餐好撚正, 係呢張圖X2撚大件,
你呢張圖已經係後期KFC一件胸暫開2件賣.
以前都話啲皮香同好食少少
呢家啲雞好似營養不良咁
啲粟米乾撚到杯麵啲脫水粟米咁
食兩間唔同區都係咁⋯ 無下次
雞上脾唔係雞胸

係咪咁多人唔識分
以前既話雞胸仲有得揀雞側胸
一排排骨但我朋友好中意食

不過新味雞不嬲得上脾同下脾唔會有雞胸
燒雞我覺得keep到水平
原味, 同辣雞就一時時, 有D分店整得OK

不過KFC無做優惠, 而家都唔會去幫趁
DLLM牛屎商店 你同我入黎,邊撚個話你知KFC無雞胸DLLM.

順手可以喺入面溝賓妹
細雞樂
係好撚多人以為上髀叫雞胸
不過從來都係有雞胸
以前就咁叫都係有上髀下髀同雞胸
雞胸係有果件三角型軟骨不過好鞋口
而且雞胸其實好少出現
以前一向有,係近年開始成日都無胸比人選擇

N年前其實你肯開口問有時重可以自選位置唔要雞鎚

覆返樓主,當佢有個啲乜嘢買一送一

啲雞個一期就會細隻好多。

由細到大都好鐘意食KFC,其實近年佢地啲雞都炸得好「新鮮」唔會放得耐。 比起早十年係進步左

但件雞就細隻好多
終於明白啲人講m記真係好睇舖間間唔同, 平時食開幾間都OK, 有次去另一間未食過既, 仆佢個街, 硬, 細, 仲好咸(呢樣先奇, 明明都係同樣工廠出), 啲粉厚到佢老母咁
以前有雞胸
好撚多骨
依家出返巴辣雞粒
KFC冇左薯格已經唔再食,上次加錢都唔食。
雞已經比麥記屌打緊,又縮水。
粗薯連mos水準都冇又細份。
本身雞唔得又縮水都仲話有薯格叫有小小特色野食頂住,連薯格都冇埋都唔知點解要食佢
胸鞋到仆街你同我講係上脾?
你就真係唔識分
薯條仲細過m記細薯條
賣廿幾蚊cls
KFC唔係賣葡撻嘅咩?
麥當勞先賣雞
當你乞兒咁比幾條你
應該廿條都冇
DKLM又用垃圾雞粒呃錢,
KFC前線員工呢個年尾應該好撚清閒,
管理撚樣應該又會炒人.
怕煩就唔恰你恰邊個
食過幾次
啱啱炸起既話仲好食過雞上脾
女僕餐廳
以前雞胸仲有分正胸同側胸
有時無上髀會畀雞胸搭雞全翼
畀著舊細啲既側胸你真係蝕到入肉
有人屌細路仔唔識野, 話KFC從來都無雞胸.
其實KFC疫情開始已經多人食好生意

廿幾三十年前KFC同M記係勢均力敵

但之後走下坡因為KFC真係等好耐,當年重係各自收錢再直接比野食,如果前面叫筒餐真係有排等。當年同M記係速度上好大對比。

當走下坡人少佢啲雞又放得耐變到質素下降,惡性循環早十年眼見生意應該麻麻

到近年睇得出佢著重左個質素,而且M記依家都係等得耐。變咗兩者距離細咗。近幾年其實生意好好。

不過都因為成日做優惠,明顯啲雞細隻左好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞