[維港激流友盈勇者] 十月十六日谷草八場賽日討論區 I

710 回覆
0 Like 2 Dislike
最近睇澳洲嗰啲twitter
原來當年永旺年年賣嚟香港有段故
史科菲食鳩班馬主夾棍
D Eustace肥到癲
雄彬飛翔又係跑完一場就即刻拉走
沈集成2015年從澳洲購入了「永旺年年」以及「港林飛魚」兩駒,沈集成當中購入「永旺年年」事成後向騎師史科菲匯款1萬澳元作為酬勞,最後導致史科菲等人被新南威爾斯賽馬會作調查[4],最後史科菲等人罰款了事。香港賽馬會亦修改禁止練馬師向他人以佣金作為酬勞。
Cambridge 試閘肥佬
安達老撾試完第一課閘就收皮
原本個馬主宜家喺澳洲做緊評馬人
好撚唔受歡迎
難以置信都係

但係睇香港其他仔
配返啲跑短既老母都唔係特別撞到啲短途速度出黎
千里如飛 凡凡有餘咁
Justify個遺傳力係咪太勁
和平波都係

但而家呢個種好撚受歡迎
coolmore已經當咗佢係新嘅天文學家
10歲都未夠已經private
上季尾均速轉後追近 又呃哂
岩岩二隻胆跑岩哂梗頸四都無得怨,反而希斯真係得心應手冷熱都博殺得手真係有復當年勇,而何妖有新金槍「錶之銀河」加持下亦打破悶焗睇吓星期三會吾會再有頭馬進帳!岩岩澳洲潘當然又連環數胡但「競俊飛翔」晨操式跑法再加賽後很多痰足以擺佢落跟進馬!

「納百川」作為初谷撚我尚未放棄,上鋪大熱倒灶不無道理,吾知係鞍上人問題定隻馬問題跟到一半無啦啦慢一慢(賽後話吾慣係馬群競跑)出灣望吾到空都知玩完,呢鋪擺埋澳洲潘都無玩野空間老黎都無退路。今季百萬挑戰盃最有力競爭者一定係呢隻「精彩駿爵」初谷可彈開岩岩上三班輕勝「飲杯」029段速水準好而且周圍隻隻有p,仲係四班都係笑話黎全日穩胆非佢莫屬!「極速奇兵」上鋪初出同「久久為攻」鬥足一條直路僅敗,「久久為攻」再出都係僅敗,賽後再上從化再試大閘千二磅馬熱完身再加操應該有進無退,艾兆禮應該可以三勝此駒!
之前南下配種成績係咪唔算超勁?
最勁嗰隻咪storm boy
都吹大左呢隻
五千萬澳紙似揼落海
Justify咪得2021個水出到多啲好野
整體完全唔覺佢有咩咁突出
Coolmore係因為佢血統0 Galileo先睇重啫
camelot生啲子嗣成績都好
偏偏coolmore就唔係好點重視
咸城爆晒倉又送去游生度
如果都搞得掂游生堅勁
呢場慣常放頭馬得上校
睇佢上場都係慢放得手
而金運來2檔應該輕鬆守內欄第2隻
唔會同上校鬥燒
步速應該會偏慢
如果係咁飛雲反而12檔難跑
$60 Win唔算好抵玩

個人覺得上校 金運來 知道長勝 新幹線會賺形勢
但唔係好明點解金運來咁冷
納百川係呢場
大至尊同優才試閘真係幾好
不過大至尊真正出黎跑班對手應該勁好多
黎昭昇3寶
黎狗又無兩隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞