Foodpanda 步兵/車手/單車手*請使用不推文回覆* (134) 罵戰區

206 回覆
0 Like 1 Dislike
香港幾時修咗例持有係犯法
講得唔好,係投訴有人踩電車
算把啦你
你執著嘅點一直都唔係犯法
唔使扮到大義名份咁
外賣業係南亞地頭 你入行爭飯食仲屌人南亞狗?
點使拒捕 停喺警車側邊揮手打埋招呼先開車走
信唔信?
兩點冇衝突
點會冇衝突
罰則有分輕細但犯唔犯法係冇分,只會分有冇犯
唔係都唔會嘈咁耐

你講得啱 路人/步兵就有資格屌 唯獨單車(你)係冇資格
又話咩小惡屌大惡,依家終於識分輕重
我屌你行人路踩單車咩,我屌你踩"電"車咋喎
小惡屌大惡咪輕重囉
我屌你犯開法屌人犯法
即係你殺人放火之後話,你班友都試過過馬路衝紅燈,大家都係犯罪份子,唔應該內鬥
你班單車撚平時都視法律如無物
到同行爭食時就站高地屌人唔合法
哪來的自信覺得自己好啱
殺人放火 幫你舉返啱個例
你班腳車撚偷嘢屌人打劫
即係你殺人放火之後話,你班友都試過過馬路衝紅燈,大家都係犯罪份子,唔應該內鬥
咁單車係咪等如意圖謀殺?
電狗俾人捉係用駕駛電單車既條例判刑
單車係另一條例,同類笑死
屌電狗好過你笑步兵笑新人拎優越感
對你外賣師月入五萬大把錢罰
單車嗰啲全部細罪罰吓錢搞掂
啲冇能力嘅步兵確係廢
多過一公里又嫌遠 兩袋又嫌重
乜單都唔啱做又屌冇單
最好每個鐘都三四張百佳送安全套過隔離酒店
腳車屌電動係同族厭惡
步兵屌電動係佢哋廢乜單都做唔掂 覺得電動搶曬啲單嚟做
部車有咩電裝置啊,你踩唔踩啊?佢要捉你都犯法啦,有咩留返同個官講啦😂
https://www.td.gov.hk/tc/road_safety/road_users_code/index/chapter_4_for_cyclists/cycling_/index.html
單車被視為車輛。在道路上,騎單車者有同樣責任遵守適用於駕駛人的規例和規則。第五章所載為駕駛人訂定的規則和指示,大多適用於騎單車者。
留資料,判完會通知你
呢個次次都幫唔到我
落樓發現俾人偷咗手機架同電筒又幫唔到
報案樓下星期日裝修又唔理

有次我送送吓外賣幫手捉埋個賊都冇料到
送外賣有邊個冇呻單,唔做咪踢單搵少d,關你鬼事
接得多單代表你好叻?
人地搵得少笑人廢,戶戶送請智障人士又笑人智障
你都算極品👍
岩啊,單車上馬路亂咁黎都係抵屌
見疑即報,話知有冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞