[ViuTv][羅嘉駿導演]《十七年命運週期》Cicada Cycle討論(11)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
03得理的口罩,仲要任買
用晒先買一盒
你個名
個時咩望月樓講到經過幾秒就中

但呢個講法同樣係建立於一個假設,就係超人嘅抑鬱係外源形成,而且佢可以講出嚟去解決
事實上就係抑鬱除咗外源仲有內源,個腦分泌唔夠某種激素就會發病,哥哥就係呢種,而且唔係每個抑鬱患者都可以坦承或者理解邊啲事令佢抑鬱,講到出嚟搵人幫佢哋解決,that's why抑鬱係一種病
covid覺得係啲人衞生習慣唔好又輕視先中sars嗰時啲衞生意識感覺高好多,起碼真係多咗漂白水洗屋同勤咗落簡洗手先
covid變咗成堆呃錢嘢橫行乜嘢手提噴霧消毒機,落粒藥餅就溝出嚟嘅所謂消毒水,九成都好聽但冇作用基本衞生反而未必做足
女一喎!抵啦!
睇你班連登仔幾投入就知。
你講嗰「啲人」主要係某國人士啦!當年係無咁易出國。例如日本,當年無咩批入境簽證俾佢哋,所以SARS根本影響唔到日本。
17年後,佢哋四圍飛,將啲唔衛生嘅文化帶到全世界。
呢個位喊死左我
當年去邊都一定冇19同20咁方便,香港人冇簽證問題都唔會星期五收工就飛個台灣日本玩三日兩夜,星期一朝早仆返嚟返工啦廉航都少,當年坐飛機去旅行算貴價消遣
其實都幾諷刺
有啲人想生生唔到
唔想生有左又落左佢
Sorry因為我同我老婆既經歷同大蕃茄有衝突
細個環境仲差過佢
Dislike
btw今集由對白去講返成件事
有啲趕收尾 好似大台大結局犯人解釋犯案過程同動機咁
而唔係劇情一步一步透視
個pace有啲怪
不過未算突兀
所以佢咪成日撞聾

吓?(無尾音)

俾啲掌聲啦喂
要50萬
果時成日炒人,係聽過d老同事講沙士俾人炒賠左幾十萬,就full pay買樓。但一般人果時幾無希望,唔知幾時完,又唔知聽日會唔會俾人炒,唔會夠膽買。
唔知viutv之後會唔會力捧chy呢
無得咁諗果時鬼知會樓市升足20年咩,而且果種升法係普通物價升100%,樓價升500%
都唔係簽咗viu,真係學生一個
不過第一套就試咗女主滋味,評價ok,希望佢第日繼續拍野
唔知邊條隧道行幾秒就中,睇完呢單野我同個同事一齊話咁算鳩數喇,唔識既係條路一齊行幾秒就中,咁點防
少年超人呢類Locker type演員,真係拍親嘢都可以kiss靚女
刀live
星期五同人傾下有冇舞台劇的可能
其實我都諗locker 做成人版都幾似。
你做朗同Fish嘅內心戲咁易做架,腸locker同朗比
拍puppy love都拍到咁湊美
呢一輩演員太多選擇
成個香港影視產量又唔高
佢好似又係讀書行先
睇個勢都係一劇主角
但佢話想投身演藝事業, 讀書只係為左完成目標
呢個圈唔會等人
我上面都講左今時今日你要拍都冇咩機會
仲要諗住讀埋書先真係唔洗諗咁濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞