[ViuTv][羅嘉駿導演]《十七年命運週期》Cicada Cycle討論(11)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我覺得ending點都會有少少曙光
竟然真咀,刀導準備收刀片
冇生先寄情工作,生咗咪天倫之樂,唔返急症室
就算現實生完都係會仆返急症室,但嗰刻收到死訊都只會得一個諗法,就係自己累對方寄情工作
最後都係會死精盡人亡
我係架
其實傳到全球點會咁快完
直接寄畀林漢忠啦
而家最新係求其一張相,幫你P到佢笑容滿面都得
印象中初初都未太驚
到之後話摸公共物品/捽眼都可能中,就開始少少驚
「大家無謂再呃自己話出面一切正常。我諗大家係時候停一停,面對我哋見到嘅現實。」
我覺得主要因為SARS 活躍咗半年左右,中招嘅「門檻」又比較高 (雖然中親都唔少嘢),先覺得小事啫
COVID 三年,又易中,2020 年簡直係全年浪費咗咁
但前面十一集都同孫燕姿無關
唔同,起碼目前為止,未見過情況會差過沙士。沙士係碗麵5蚊你無錢食,依家係你有錢食但你唔想去食。
刀演:我以我無嘢撈嗰陣嘅心情灌注落部劇,仲慘啲都得啊
記得早期先死得多人,容易重症,omicron只係傳播快,傳播快就會低死亡率
不過另一個主因都受爆發初期買唔到口罩影響,嗰時咩布口罩花粉口罩甚至蒸口罩都出晒
有陳健朗,MK仔
等睇有人話打針死。
好有feel
sars當年啲人冇走動咁多咁遠,市面活動又真係靜晒咁濟,冇乜傳送鏈就停咗
covid有段時間仲有成班人坐飛機飛嚟飛去,市面活動冇當年咁靜,根本傳到停唔到好彩呢隻冇當年咁殺得人
不過都可能冇咁殺得人先嚇唔停班人
成人版第2套劇嚟
沙士好似二十萬就買到淘大單位而家樓市都未到呢個谷底
淘大E座死幾多人呀,個時送俾你都唔要啦
其實全部都係一個假設,要抑鬱有無限原因,覺得自己唔夠關心對方亦都係一定㗎啦,咁大個人兩個都唔識得坦白相處,超人咁多年都接受唔到又拖得就拖,無得搞架喎
就算完咗之後有一段時間都係唔過百萬一個單位呢有得返去嗰個時間送俾我我絕對要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞