去年開幕聲勢浩大成一時熱話 銅鑼灣2萬呎巨型K房 Sugar K 開店不足一年結業!

229 回覆
176 Like 3 Dislike
冇人識你喎
依家重興唱K咩?好耐無聽過呢樣嘢,除左淫K之外
如果係真係抵佢執
而家唱k真係2個人最多
港女個閪鑲金邊,學澳門引入北姑外勞可能仲有得救!
套戲2001年,黃子華上咗神枱
梅姐都走咗二十幾年

我連有依間野都唔知
+1
我覺得香港K房無得搞係因為香港mk文化沒落
個人覺得純粹係版權問題+經營不善(跟唔上時代步伐)

歌唔齊真係好撚冇癮見neway 有進步嘅,多咗好多動漫歌、日韓歌,起碼知年輕一代聽緊咩先

但紅嘅歌手,例如MC ,竟然得1-2首估計去晒red mr 度

年代唔同咗,要好似以前 咁多 一大班人去唱k 嘅年代已經過去

應該好似日韓咁,推多啲一人plan ,向啲鍾意獨處、一個人唱k 嘅埋手

再唔係就增加埋間房嘅功能,例如可以變做自修室,可以播純音樂(但隔音就要再做好啲)
sugar K開業時已推出K-Lunch優惠,逢星期一至日由68元起,可享午餐及免費唱K三小時體驗。K-Lunch西式午餐有香煎雞扒煙肉飯配蒜蓉汁及雜菜、意大利紅酒肉醬煎蛋飯等,中式午餐則有特色咖哩豬扒飯、清湯牛腩粉麵飯等,餐點皆附餐湯。到今年9月初在其官方Facebook專頁推出「午餐特價半價」的K-Lunch,由52元起,包括鰻魚飯、吉列炸蝦蕎麥冷麵和和風炸豬排飯,此為專頁最後一帖。

有冇食評
呢間野有冇拎牌權架
唔熟果d更加唔會唱歌比佢聽

因為太難聽

佢執先知有呢間K 房
香港party room之前大把客
因為貴同捉人
而家啲人轉左大陸唱
而家連難聽到仆街嘅《EXIT》都可以登上五台流行榜的冠軍歌

我要跳舞 跳得真
跳到世界允許的放任
愛上跳舞 永遠滿載了真心
跳到節奏爆燈不過份
一起歡呼 一起跳舞 大踏步
一起高呼 一起鼓舞 慕 慕 慕
愛上跳舞 太開心
跳到每個拍子都叫好
公墓猿同班睪官
叫加超B放工落去撐夜經濟
請幾個媽咪, 搵返一百幾廿條女,變陣嘛
唔搞好香港歌d版權,唱K呢樣嘢香港無得搞啦on99 想唱呢首要去neway 唱嗰首就red Mr 揾邊撚個去唱
依家香港啲所謂正牌K房,不論係Neway定Red mr啲歌都唔撚齊,仲要咁撚貴

比完錢無自己想唱既歌去黎把撚
on9去k房唱要比錢
拎套音響落街唱
就收錢
自己揀啦
https://www.instagram.com/p/C_ubwTHSLqi/

啲設計咁趕客
見到都唔開胃
本身有研究過幫襯,但佢個網頁廢到一個點,係完全揾唔到有乜歌,驚中伏又冇去到
懷疑無 入面果套system同party room啲大陸機一撚樣
依家啲廣東歌hit唔起先係唱K生意做唔起既主因
你諗下身邊有幾多人仲聽緊現時既廣東歌?
而街外又有幾可隨處聽到依家既廣東歌?

好似鏡狗呢啲頂流天團supposed係帶起廣東歌熱潮既領頭先驅
但實際對廣東歌市場完全冇作為兼趕緊客,淨係識呃飯食同維穩
唔駛講咁多
直接望下有幾多後生仔女鍾意佢地都知咩一回事啦
人地韓國仲好興唱K,點解香港唔得?
咪就係廣東歌hit唔起囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞