梅啟明傳再婚娶泰籍女友 盼百歲梅媽見證 出懸紅尋母

53 回覆
5 Like 52 Dislike
佢呢廿幾年單係打官司隨時用咗幾千萬啦,仲喺十幾年前找唔起條幾百萬嘅律師數俾人申請埋破產,梅姐走後最大得益人肯定係梅媽身邊班律師。
呢個人有乜誠信可言
又咁唔係班律師要求打官司
如果梅媽安安份份, 班律師又邊有錢袋
全職兒仔既表表者
梅媽唔會死
阿媽唔出黎邊個找數
尋母?點解我諗起周凱亮嘅?
其實係因為個最終收益人居然係偽善組織
比著我都月月唔想洗都洗清再拎錢啦
有得洗唔洗 過多幾年就全部入哂班和尚高層手喎,咁樣諗返轉頭 又唔怪得悔媽
反正阿媽都唔原諒 分黎做乜
咁先係最大折磨
唔知做錯咩事,生4個,白頭人送三個黑頭人
最叻,最孝順,果d走哂,留返個kol係度
自己就獻世咁長命,如果佢清醒同識諗既話應該知慘
好人不長命,禍害遺千年
依家睇返梅姐真係好撚醒
依個招數、依個藉口又幾新奇有趣喎
撚有覺得過最大折磨
依兩件死剩種剩係當其他屋企人係atm, 都冇撚錫過走咗嗰幾個, 頂多咪為atm搵得唔夠耐同唔夠多錢養佢哋覺得可惜
以佢哋一直嘅仆街程度可能連可惜都冇覺得過, 係怨恨, 覺得嗰班差佢哋嘅, 下世仲要追住班友叫佢哋還啊
發鬼發馬咩, 有限資源玩咗廿幾年, 又成日申請額外拎錢, 捱到梅媽死可能都唔夠兩個錢剩低
你又點肯定, 唔係因為律師同梅媽講有得打, 梅媽先真係打, 若然律師同佢講冇希望, 梅媽或者就會縮
世界唔係非黑即白, 冇話仆街剩係可以得一個嘅

不過樓上講最大得益人都只係客觀事實啫, 唔駛幫律師兜都冇所謂嘅
廿年喇 唔知過多幾多年、仲有冇錢剩先畀人貪
其實我覺得最無助係捐組織就畀人貪, 又唔想益班仆街屋企人, 咁多錢最後都唔知點處理先啱
可能打官司有回贈呢
黑暗兵法。
擬懸紅尋母,甚至設立熱線。

梅媽: 我自己出來 係唔係有錢?
梅姐都預咗梅媽啲錢會比條撚樣
梅姐都死咗200幾個月 * 7萬
呢兩母子正正經經拎呢千幾萬買層樓都好舒服
係要送哂比律師用
咁都要梅媽搵班律師在先,律師唔可以自己搵客

梅媽如果個個月袋幾皮野安安份份咁過,又點會洗左咁多冤枉錢
2個面型成個餅印咁,咩事搞到關係咁,個男好明顯係縱出黎架喇
佢自己唔識教仔嘅報應
好撚彩梅姐一早知佢兩條友有問題
唔係真係成筆錢凍過水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞