梅啟明傳再婚娶泰籍女友 盼百歲梅媽見證 出懸紅尋母

53 回覆
5 Like 52 Dislike
明報
已故歌后梅艷芳的胞兄梅啟明今天(6日)驚傳婚訊,並預告周四(10日)舉行記招公布擺酒及婚宴詳情。梅啟明向傳媒透露,將與泰籍女友May May結婚,同時召開記者會是希望透過傳媒尋人,聯絡百歲梅媽覃美金見證他的婚事,又希望媽媽為他主持婚事,表示願意聽從老人家對婚禮細節安排。報道又指梅啟明擔心梅媽處境,擬懸紅尋母,甚至設立熱線。
搵老母拎錢啫
老母hold住所有錢
梅媽主動投案拎唔拎到懸紅
如果梅媽死左,D錢會比邊個
小丑
捐比妙境佛學會
2022年2月14日,據港媒報導,梅覃美金(梅媽),登報宣佈與兒子梅啟明斷絕母子關係 [6]。2022年3月26日,據港媒報導,梅啟明向媒體發出數百字悔過書,公開向梅媽、太太和兒子道歉,還稱自己已與泰籍情婦分手

2024年10月6日,梅啟明自曝結婚。

前年話分手,今年話結婚,咩操作
唔怪得梅媽咁大洗,成日洗突晒啲錢啦
唔係當年梅姐臨走前將成副身家搞信託無直接落到佢家企人手,梅媽應該依家俾個仆街仔搞到訓緊街啦
啲錢俾咗梅媽就係佢,死咗就係佢私有遺產,關個fuck學會乜事
而家梅媽同個仆街仔反左面

應該都唔會留比個仆街仔
冇立遺囑就係仆街大仔攞晒,啲孫好似冇份
佢哪有錢懸紅?
梅姐成副身家拎咗去做信託基金,佢走後梅媽成家人一蚊資產都無落過袋只係每月收到十幾萬生活費,而佢嘅遺囑寫明到梅媽百年歸老後成個信託基金餘下嘅資產就會捐晒去佛學會。

梅媽呢十幾年多次入稟要求加生活費,每次都有文件證明佢月月清袋應該佢死後無幾多錢留底,即係就算梅媽無特別立遺囑梅啟明條傻閪都唔會有幾多錢落到袋。
搵阿媽出嚟比錢
梅啟明
職業: 哥哥
個學會發達了
其實梅姐有幾多錢可以洗咁多年?
俾大貓抽乾水啦
May May is Double May
一個老女人,幾十萬生活費仲可以月月清,可想而知有幾L大貪
都係梅姐有先見之明
成個標題
我淨睇到一個字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞