今次習大大 一野將中國經濟起死回生, 大家對習大大既印象有冇改觀??

75 回覆
19 Like 117 Dislike
原本中國經濟一直死氣沉沉, 好多人恥笑習大大唔識經濟
點知 習大大 一野出招就短短兩日 將中國經濟起死回生
現在中國股市大升, 取消房屋限購, 大陸人家陣人人都開開心心消費, 買股市, 買樓
真係一片欣欣向榮既境象

而且仲大大巴打落 美國/日本塊面咁
因為美國/日本 連續幾年都分析中國經濟崩潰, 中國經濟衰落
結果今次美國/日本 完全hang左機, 唔知點回應好, 日本只可以無能狂怒叫大家唔好買中國股市
但大陸人點解要聽你日本仔講野??

原來習大大一直唔聲唔聲, 就係為左儲氣出大絕
勁喎,大陸人收入即刻好左呀
朕说要有钱,便有了钱
大升唔夠一個月就唔好吹定水先,國家隊短時間拉升有幾難
睇下升唔升到一年先算講野,睇下人地美股升左幾耐
央行印銀紙=用國力擔保
咁中美不嬲都係打口水膠唔會真打

最怕歐盟班癲佬蝕爆廠
就真係會打仗或者真制裁中國
真呀 又要打飛機
韭菜源於亞洲,早在商周時期已開始種植,有數千年歷史,除了可作食用,也會用作栽培品種作觀賞之用。

那麼,什麼是割韭菜?韭菜有耐強的生命力,只要根部存在,開花收割後只要定期澆水和照射陽光,菜葉又會再重新生長。在這情況下,韭菜可以割完又割,源源不絕,生生不息。
剩係呢個禮拜香港都旺好多
由治及興
習大大最近有冇露過面
只係一直係放亂收死既循環籠裏既五毛緊係覺得咁既體制優越過人
上帝預備役
升過24000先開post 啦
中國人生命力極度頑強
你燈都燈高d啦 燈3萬啦
俾東莞開放紅燈區
即刻改觀晒
經濟咁好
冇得打台灣了
認真,樓市股市都有上昇下降期
次次都要攞錢谷
國家下次撑唔撑得起都成問題
今次撤限購就爆升
即係下次再回落就冇招
嚟緊歐洲對中國電動車加稅
即係出口會再減,外匯少咗,企業賺少咗錢又再多咗人失業
到時多咗人斷供或者少咗人買樓睇下又有咩新招
仲要短期內就發生
改咩野觀,一直都無質疑過習大大,習大大一定可以令中国千秋萬載一統江湖
我堅定不移支持主席
心中紅太陽
即係話刁大大背離初心,違背老祖宗社會主義路線

你係咪想話刁大大反黨反革命違反國安法
以前當雜涕 而家當習神
習大大用緊奧義技 大回血劍
之前已經全面脫貧成功,何來起死回生之說
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞