兄弟入面,財務問題隨便問(8)

690 回覆
3 Like 2 Dislike
唔知點解食得鹹魚抵得渴師兄個post冇在,所以係到開個新post

留TG要小心,因為你一留就比財仔輪大米

利申:留主唔係做財仔

要借:銀行->一線大財->冇其他

借定唔借 還得到先好借

因為依家留tg有機會畀人禁言,所以大家唔好留

咸魚 TG 容易cheese

鹹魚 IG Saltyfish_Bro

如果想我優先覆 就加@咸魚巴
最近好多騙案出現。
自稱幫某財務公司收數,佢會打比你,講得出你名字,身份證號碼,屋企係邊,之後叫你還錢唔係搞鳩你。

如果遇上依個問題,保持冷靜問佢幫邊間收錢,邊間財仔,如果講唔出騙局100%。
如果真係上黎你屋企就拎刀斬佢。
如果真收數佬上黎係手拎合約

樓豬都比人call 兩次,但都冇上黎,我屋企買在兩把刀等DL樣上黎。
呀陳生,呂生死在去邊等在兩個月啦

有咩資信希望大家補充。
@飯飯寶貝

千祈唔好借Welxxd
我連電數都走過,都冇一間夠Welxxd癲
係未交收數公司嘅情況下(遲8日左右),即使你申請嘅時候只係比左電話A同電話B,佢打黎追數會打埋去你所有環聯上有記錄嘅電話,例如舊公司同屋企電話
遲交1日都罰$450,TE財都冇咁狼
遲交1日都一日8 call+,每個鐘打一次,追數追到夜晚9點

想提早清數?得,條數同全期連息冇分別(仲要倒貼返幾舊水申請優惠比佢),同埋打上去問,佢起碼一個月後先覆到你要清幾錢

我就清哂條數,見呢間閪野最近又多返人講,提下大家。
去咗ua問 70萬分60期 唔知批唔批 本身有條數 每月找14500 仲有38期 本身月入4萬左右
唔知會咩息口,有無師兄試過
想問下如果我申請三姓DRP有冇機會, 結餘轉戶又唔敢揾財仔搞,血息,我知錯喇

每月還太多,就頂唔住
有返下part time

大約欠債:
大約$462,500(已計利息)

銀行:
HSBC: 95,000
Citibank: 88,000
Hang Seng: 47500
Mox: 18,000

財務公司:
UA: 40000
安信: 23000
Kcash: 20000
XWallet: 54000
Crefit: 19000
日本網絡通:40000
Grantit: 7000

Salary: 人工23000

宜家每月還18000左右

TU I 冇走過,期期還足
幾肯定搞唔到
有冇咩辦法想拉長供
IVA/舉手
問ing IVA,希望得
你佔大數嘅係銀行 成功率都唔會低
多謝師兄你嘅安慰如果入面有兩條細數上個月申請,會唔會有影響?
IM 定 分行問? 我都有少少想試下 而家UA 得個e-cash戶口係度無用過 再開其他幾寶唔知難唔難
TU 得H 頭
巴打衰賭?
係,衰以為自己係巴菲特~玩左妖股幾年,覺得係時候要腳踏實地做人
勁貴息 淨係批8萬 分36期 5萬幾息
差好多喎 申請70期得8萬 師兄你本身重數定咩 TU如何
本身重數 tu G/H
DSR好高? 3個月內有冇借/問過其他 準時還款?
不過都真係好少見財仔會批到咁大額就真
賭真係衰 唉
輸幾多 欠幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞