[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (65)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
拎嚟配種架啫,廿年後港隊多隻法港混血兵
已經有張家朗同佢條女做呢樣野
港超聯U22聯賽將是其一展身手的機會,今季目標是爭取在超聯隊有上陣時間
https://www.instagram.com/p/DAncoH3PXSN/

歡迎宇野木悠佑加盟

標準流浪在周三(10月2日)宣布,日本球員宇野木悠佑加盟,會方已在球員註冊窗完結前提交球員註冊所需文件。

宇野木悠佑出身自柏雷素爾青年軍,20歲開始外流球員生涯,足跡遍及德國、芬蘭、克羅地亞,2023年回到日本,至今年再度外流,轉戰菲律賓聯賽,上陣13場錄得11個入球,這位日本鋒將於上星期落實加盟。

「要在日本成為頂尖水平球員並不容易,同期的青年隊隊友也就只有4、5人能做到,而我更因傷有一年時間缺席比賽,難以晉升到更高層次,所以嘗試到歐洲尋找挑戰和發展機會,然後去了德國。」宇野木悠佑說道:「我從沒介懷,這就是人生。」

經過不同國家的足球和生活歷練,宇野木悠佑相信箇中經驗有助其適應香港足球環境,也樂見隊友之中不乏同鄉,期望盡快融入和適應己隊踢法、有所表現:「我對自己能力有信心,只要融入球隊戰術之中,我應能爭取入球和為隊友創造機會。」

球員資料
宇野木悠佑(Unoki Yusuke)
出生日期:30-4-1996(28歲)
位置:前鋒
曾效力球隊:Vfb洪貝格(德國)、克萊韋(德國)、卡亞尼(芬蘭)、克爾特蘇(芬蘭)、克爾克(克羅地亞)、品川CC(日本)、達沃鷹(菲律賓)
Lm
多謝支持禾鹿
幾多場會裁走?
屌你老味吓吓俾靚場人哋練波
返九龍仔練啦屌奶星
https://x.com/sanfrecce_SFC/status/1841368172965806394
叫連卓思復出
有沒㗎仔問旺角場是咪學校運動場嚟
唔好啦
咁有心嘅教練值得一份終身合約
專門簽外援嚟踢預備組嘅,流浪只係第二隊咁做。
可以出鬼?
第一隊係邊隊?
點解簽親都係啲大叔樣
似勁過隱形洋介
你條友狼死到
買盒木堤、庫爾班
大傑X
踢埋5人隊
越多越好
唔係講緊廢金咩
同坦蛇一樣值得永續
上形返到J3都有踩草時間
有冇淡濱尼流浪嘅手足已經緊張到食唔落飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞