[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (65)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
列支已準備好迎戰東亞直布羅陀
備戰歐國聯
達狗呢舖真係skip撚晒啲中場
擺撚大個頭 由鳩前面自動波
我會罷賣理文化工
靠胡生同炒鑊金就食得屎
李文恩死 佢都未死
係想睇嘅
點解要等到聽日開波前先買呢又?
胡晉銘今日會唔會60分鐘前就莫氣
點發
冇屋企人同朋友幫手買飛
唔夠有心,唔想射波買
屌你老母 理文啲隊長真係唔夠廢係做唔到
上次有夏馬特,邊有雙塔
傑總熟啲,可以請教佢
唔好睇啦 去做愛好過啦
有無推荐
借林琳嚟出出火。。。?
海狗都熟。
禮拜六咪放咗日假
达狗幾撚醒目
將保利臣放cm
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20241002/bkn-20241002185546669-1002_00882_001.html

亞冠盃2 東方主場挑戰廣島三箭

旺角大球場周四(3日)上演一場「亞冠盃2」E組賽事,由東方惡鬥日職榜首球隊廣島三箭。東方主教練盧比度(Chino)承認兩軍實力有明顯分野,但強調全隊定必作戰到底,盡力縮窄距離。(港台電視32周四晚上8時直播)

盧比度(右)與馬希偉神情輕鬆。(鄧文滔攝)

剛於聯賽擊敗冠忠南區,重返勝軌的東方,周四晚隨即在「亞冠盃2」硬撼來訪的日職榜首球隊廣島三箭,主教練盧比度承認兩隊差距明顯,呼籲球員傾力一戰:「廣島三箭明顯強好多,我哋唯一可以做嘅就係盡力拉近兩隊嘅差距,畀大家睇場好波,而且對到咁犀利嘅球隊,對Timmy(馬希偉)等年輕球員嚟講,係好珍貴嘅經驗,推動佢哋繼續進步,希望終有一日可以同亞洲頂級接軌。」此外,Chino透露巴杜姆因傷未能候命,而林衍廷傷勢較輕微,視乎康復進度再作安排。

馬希偉就對迎戰廣島三箭十分期待,盼望為球迷送上1場精彩賽事,並表示球隊會先做好防守,並把握機會創造入球:「正因為呢場波咁受關注,所以推動到大家要喺主場球迷面前做得更好,希望先保住唔失波,再試吓把握機會入波,話畀球迷知,我哋係有能力追近廣島三箭嘅水平。」Timmy續指對手實力強勁,希望得到更多出場時間,在廣大球迷面前發揮實力。

至於首場分組賽以3比0擊敗卡雅的廣島三箭,近況相當理想,各項賽事5戰錄4勝1和,包括上周六(9月28日)在日職榜首大戰,2比0力挫町田澤維亞後,升上聯賽榜第1位,其中德國進攻中場托爾基阿斯蘭,自7月尾從墨爾本城來投後,已產生極大作用,在聯賽上陣8次有7個「士哥」,東方務必小心提防。

廣島三箭派出主教練史基比及球員滿田誠出席記招,史基比指雖然東方首場以5球不敵FC悉尼,但表現絕對有所交代:「雖然東方輸咗畀FC悉尼,但佢哋上半場踢得相當唔錯,組織有紋有路,所有今場絕對唔易踢。」

至於滿田誠直言旺角場質素,與日本球場有所不同,但強調全隊只會專注踢出好表現,不會被其他因素分心:「喺國際賽,成日會遇到唔同質素嘅場地,但落到場冇得諗咁多,專心踢好場波就得。」

【東方預計正選陣容】

門將:1.葉鴻輝
後衞:2.賀爾 3.高素巴耶夫 21.丹尼爾 19.亞歷斯祖
中場:14.余在言 27.馬高斯 16.梁振邦
前鋒:11.黃皓雋 7.巴科爾 23.馬希偉
羅沙去左打翼姐
條德甲水貨係組織上都幫唔到乜手
可能冇人走位
Anson點會正選
我未見過佢唔莫氣嘅時候..
呢場想睇大頭做旁述
打多咗個0

熱完身扯哂蝦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞