北京再三催促港商以「實際行動」建港分析:急需港 人為大陸經濟輸血 .

297 回覆
229 Like 32 Dislike
即係叫你地投地起樓 搞基建捐血
班地產商呢幾年計過數起樓無肉食 地都唔投
香港政府唔賣地邊夠還債
淘寶99蚊包郵

貢獻祖國
李家超在回應記者時一開始先「自我讚揚」一番,指夏寶龍認同他「一直推進、實實在在的改革舉措」,形容夏對他說的話語重心長,他感謝夏寶龍的肯定,並表示政府會繼續求變,致力團結各界推動香港由治及興。

睇到呢段已經笑咗出嚟唔想繼續睇落去
而家d香港商人咪又係大陸人
留頭不留錢 留錢不留頭
清朝咁
所以香港新四大家族裏面嚟講
誠哥算唔算道行最高
用共產主義嘅劍,割資本主義商人嘅韮菜?

衰撚過清朝啦
清朝最少都仲有大清律例跟
依家XG政府鳩告就鳩告
點玩都得
要不是中囯 禾們香港 完蛋了

何德何能去摃獻祖囯呀?
共同富裕
支那咪公開劏隻馬雲俾你班友睇,啲友咪又係咁
佢次次夾都唔會一嘢夾爆。夾一派鬆一派,另一派回完血就再夾。係咁loop.
我就唔撚信你班大陸仔真係夠膽割鳩香港班有錢佬
次次呢啲是但一瓣中都會仆街嘅開心嘢永遠唔會發生。我已經聽撚到厭
咁就易啦,邊個唔投資,就國安法伺候
嗱,我幫港股托完市,有錢啦?到你貢獻
最搞笑係 大陸人一直話 香港好落後, 好窮........大陸好先進, 好發達

現在需要一個好落後,好窮既香港.......去打救一個好先進, 好發達既大陸
除左老董腳痛下台, 貪曾做完兩個任期
其他基本上可以做完一個任期然後不連任

你睇下大陸市長仲搞笑, 好多做一兩年就換人
有D做幾個月就換人

好多大陸人都講唔出自己市長係乜水, 因為一直換人
反而香港人都知道自己特首是李家超
姐係碗仔翅要賣到天九翅咁嘅價錢
總要有人肯畀錢買

冇話唔得嘅...
本來一手好牌
要求他們「積極主動融入國家改革開放大局」,寄語港企要貢獻大陸,多做投資。

港商記得努力投資,建成屬於香港,好似日本三菱重工咁世界級的企業。
光復東莞
香港嘅優勢可以吸引外國讀書嘅專才回國,因為佢地知道外國生活嘅優劣,香港正正可以俾到一個平衡嘅地方佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞