北京再三催促港商以「實際行動」建港分析:急需港 人為大陸經濟輸血 .

297 回覆
229 Like 32 Dislike
鎖國囉吊,中國咁能巴閉
由治及興既好處
中囯香港社會賢達捐身家救囯啦
點可以得港商,港星都要支持吓, b哥 肥媽 小春 祖藍佢地都要有d表示。
超仔可能累埋炳強無得做凸手
佢盤棋就係趕走外資 玩內循環

家陣好「成功」呀
家陣應該無人想做特首

香港無哂錢, 外資走哂
但中央又日日要你諗辦法救經濟
神仙都做唔掂
錢同家人己經走哂,命就有一條
搞國安法 23條搞死香港仲想投降走人?
夏明表示,李家超根本找不到一個真正能夠挽回香港金融、經濟雙敗的局面的方法,更遑論為北京提供經濟價值;香港不斷內地化的結果是李家超需要為施政失敗負上責任,夏明認為,李家超下月發表的施政報告是他向北京表示忠誠的最後一個機會。

夏明說:「所謂的『改革』,就是把香港完全內地化,最終把香港賣給北京政權,賣給習近平,讓香港徹底變成內地的一部分。這與鄧小平當初設想的『五十年不變』完全相反。鄧的構想是五十年後,中國大陸會變得像香港一樣開放。然而,今天的情況不同,習近平的改革目標是大陸不會香港化,反而是延安化。相反,香港會不斷被內地化。所以,這次可能就是李家超表忠心的最後一個機會了。」
超哥以為淨係做雙花紅棍咁天真
唔洗交數比阿公咩?
plan緊
等一等先
我唔理
總之你死掂佢
快d交數
你唔做雞我邊有錢洗
急需大陸人為港輸血
唔覺
總有啲人想上位
學子華神咁講:

老細你都唔理喇!你又估下我會唔會理?
14億要幾百萬人救?
他不是一般老細
正所謂伴君如伴虎
除時禍必及家人
佢地預人地家大業大,就算生力軍走一大部份,富豪們啲資產都無辦法轉移曬,覺得佢地始終要靠「香港」哩個地方搵食。
但係佢地無諗過走果班資產雖然唔係占大頭,但係卻係香港納稅&消費主力軍,係佢地延續左所謂嘅「獅子山」
港官同議員都要啦, 邊過唔自己出錢投資大灣區, 就批鬥佢!!
係咪要錢呀?
我比64蚊你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞