富三代落馬?新世界傳考慮撤換鄭志剛行政總裁一職 K11團隊據悉連日裁員

191 回覆
95 Like 5 Dislike
蝕下錢咪好,賺幾千億我又唔會分到,蝕我地窮人可以抽下水笑下
大劉真係好嘢, 成日食剩啲嘢唔要掉出黎都仲有其他有錢佬爭住要仲當寶咁
咁睇阿波仔比起佢真係不值一提
波仔都係孭住波叔啲債焗住要賤賣資產

呢條姓鄭嘅直接幫家族蝕幾百億
art mall 無名牌的
仲有啲細舖同車仔檔

musea 都係地下名牌
上一層已經唔係
Group 呀
唔係大粒墨自己咩,當年最後一個傳係葉璇
同埋啲明星會突然轉行去珠寶
咪仲好,G肛多啲時間玩男人
keyword:水球
連登仔梗係行領展商場
現任首席營運總監馬紹祥先生,由即日起升任集團行政總裁。新世界中國地產有限公司行政總裁黃少媚女士,將繼續擔任現時職務,全面負責集團在中國內地的業務並直接向新世界 集團主席鄭家純博士匯報。

馬紹祥先生在土地規劃和建造界工作超過 38 年,2014 年加入政府出任發展局副局長, 2017 年升任發展局局長至任期結束。2018 年加入新創建出任執行董事兼首席營運總監, 並於2019年升任執行董事兼行政總裁。從2022年起同時出任新世界執行董事,於2024 年 1 月 1 日辭任新創建所有職務,並接任新世界首席營運總監。
T.O.P都用得多黑色灰色
80萬好似唔知係英鎊定美金
1977年,鄭家成與第一任妻子結婚,1978年,妻子為他生下長子鄭志恆,次年,生下次子鄭志謙。幾年後鄭家成與妻子分居,1983年5月分居期滿後,因為離婚手續出了問題,兩人於當年年底纔正式離婚。

1982年11月,鄭家成認識當屆港姐亞軍鄺美雲,兩人本來凖備在鄭家成與妻子分居期滿後結婚,但鄺美雲為了事業暫時將婚事擱下,1986年7月,鄭家成密會落選港姐陳如玉,鄺美雲得知後與鄭家成分手。
其實K11本身又唔係蝕到佢辭職嘅最大元兇,睇呢到啲人嘅回應就知香港地係支持食老本搵食所以唔好怪港官抱住地產唔放,就連人地投資搞啲新穎野失敗都要落井下石。
佢個K11品牌表面果浸睇的確唔賺,喺地產市場未爆煲前,不知幾多人想抄,佢就長遠可以靠呢個品牌做合作,不過而家都驗證唔到。 一式一樣嘅連鎖店商場係香港人值得擁有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞