富三代落馬?新世界傳考慮撤換鄭志剛行政總裁一職 K11團隊據悉連日裁員

191 回覆
95 Like 5 Dislike
啟德體育館都係新世界搞
成本高 唔利用盡個空間唔使旨意搵到錢
新世界
撇除投資物業或發展物業重估減值虧損85億至95億元,加上出售新創建股權錄得83億元虧損

同日
新創建集團全年多賺44%。管理層宣布,董事會已通過集團擬易名「周大福創建」

鄭志剛鄭志明佢兩兄弟係咪夾埋玩緊啲咩
周大福無上市?坐左十幾年監?
鄭家全家跳船,留大份係番大本營既周大福
地產呢份可能改佔細份就算
Solution
咁又係佢蝕錢關我撚事,我又無買佢啲股票,又唔係打佢工,佢哋都賺夠香港人錢,回饋吓都要
搞唔清係香港問題定係佢問題。。。
大佬呀,佢開始搞k11果陣新世界點破產呀
新K11 D香水味次次都搞到我鼻敏感
樓底又矮勁撚壓迫
佢專心搞下商場咪好囉

識撚做CEO咩,廢柴
王見秋當年平機會風波, 我先知佢個女原來係大樓個女朋友,
仲記得報紙佬講, 有其父必有其女
唔知就問, 一直以為周大福只係賣珠寶, 究竟仲做D乜, 咁賺錢?
地產以外就係基建最賺錢
橋路港倉之類
啟德淨係開show應該都圍到
最掂的長實 大部分都投英國
宜家先開始投返地
好好地做二世祖反而無high 咁多
個k11 skycity 機場個大mall 唔知點算
周大福你當佢係鄭家既保險箱,唔係用黎大賺錢,
而家市唔好咪用番周大福去買番啲非地產業務,例如新創建,就係唔好俾地產拖冧晒成個鄭系
王穎妤
周大福只係珠寶金行個瓣1929上市,其他部分先係呢期重點
病咩呀無端端? 屌你
你有冇問返佢咁打份工唔係為出糧係為咩?
都唔知王見秋點面對啲法官同事,全世界都知佢個女做人二奶講真讀咁多書,搵個中產嫁都好
有其父必有其女, 王見秋自己都照收大樓D禮物啦, 佢真係覺得有問題嘅就唔會收啦, 又點會難面對法官同事,
而家個女更上一層樓埋到有錢佬身生埋仔, 睇下會唔會變第二個甘比囉, 如果成功直情可以開返套戲
香港就係需要依啲富三代放下煙花先好

比窮人見識下咩叫藝術
佢最柒係闊佬得濟俾買家走

如果係長實睬你都傻一定夾住唔俾你走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞