香港迪士尼樂園明起加價 第四級別成人門票增至939元 「奇妙處處通」白金卡加至4,998元

213 回覆
21 Like 136 Dislike
當初買白金1200有找,依家成5000
索性加到四萬蚊唔好?
但其實啲大車泊哂響後台區
唔知擺響度做乜
Linabell日本無
同埋個邊要排好耐 仲要有限制 無香港呢邊咁多互動
咁你只係想玩呢啲嘅
咪就係我最初講要求唔多易滿足囉
我前面有覆過班日本人係特登黎香港
唔使點排之餘係真係見卡通人物多啲
佢地呢啲都叫要求唔多好多都係die hard fans黎
唔同香港人思想 入park係玩機動遊戲
佢地入park係為迪士尼創造出黎嘅人物而入park
會唔會同你講嘅相反
白卡加到5千以前明明3千5左右
呢個年費去gym room 唔好
disney 唔知有乜柒好去
「佢地入park係為迪士尼創造出黎嘅人物而入park
如果佢哋當咗米奇係屋企親人/愛人要成日見,咁又講得通嘅

的確對佢哋日本人嚟講,
第一次嚟香港唔使好似日本咁花時間排隊梗係爽㗎,
但佢哋係咪好似香港人咁一年嚟香港五六七次先?
我夠膽講,去到第三次佢哋一樣悶。

都係嗰句,一樣嘢你對佢太耐/去太多次自然冇新鮮感,
你有機會就試吓去其他國家嗰啲啦(特別係美國),
你就會嫌棄香港嗰個,返唔到轉頭㗎。
補多個point,
日本人鍾意香港嗰個因為尺寸細玩得哂又唔駛排隊,
呢個說法確實聽唔少,
但就似乎無聽人講過,
日本人會嫌棄自己嗰個悶、無嘢玩(強調:同排長龍玩唔到係兩回事)、門票貴(美國就有)呢啲point。

但嫌棄香港迪士尼嗰班本地人,
大部分就係講緊無新鮮感之餘仲要Keep住加價,
完全係兩個唔同point嚟。

Any肥,鍾意又成日去嘅,貴一貴都願意俾,
但我就寧願去旅行時先入其他國家嘅迪士尼喇。
日本迪士尼其實係咁多個迪士尼樂園最唔友好對待小朋友嘅迪士尼。

佢地地方大,設施精緻係真。 但正正地方大受歡迎

佢每日人流量太大,其實地方大但係遊戲設施唔係話好多

變咗迫晒啲熱門下下等兩三個鐘,小朋友點樣排隊等

再者DPA(快證)又限時用,限時限量要校鬧鐘搶。唔一早入場基本上買唔到。

變左入去玩重辛苦過返工下下要開電話睇時間做人。

講遊玩體驗休閒,買DPA,遊客體驗時間可以用金錢解決問題。香港迪士尼依方面完勝日本。

當然講硬件一定日本迪士尼高質。
乜撚野叫港迪
美國Starwars Rise of the Resistance 好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞