國泰正狗閪 事主曝光國泰回覆:會在內部警告涉事空姐及作檢討

251 回覆
6 Like 138 Dislike
更何況你知唔cx第2大股東係邊個
香港人係cx眼中根本係piece of shit
可預見愈黎愈多空中碰瓷黨
睇片條大陸妹必然係火頭黎架啦, 扮可憐佢地慣技架啦
但我覺得你言語講都算, 仲搖鳩張凳做乜春
侮辱性又唔強又俾人插, 佢兩個睇怕都唔係趕時間架啦咪同空姐投訴勁d反客為主囉, 使咩自己出手
見babykingdom有人咁答大概

"咁空姐就可以唔駛理?"
(你反問我, 我反問番你)

話空姐應該受過培訓
理應有能力處理機內乘客突發事件
空姐唔識做 / 做唔到, 即係培訓有問題
咁應該檢視整個公司培訓制度架構囉
空姐, 培訓部門, 佢上司 都應該承擔責任囉

冇理由問番網民"空姐應該點做"
我覺得佢稱嗰對夫婦做香港人係歧視囉
blanket空姐同呢件事有咩共同點?
可以點做? 跪低含囉
天龍人會見好就收咩,多鳩餘
自卑感MAX
任坐一世國泰頭等封住佢把口
一物治一物惡哂抵死
見fb同bbk有人認為
個空姐起碼要向兩夫婦作出警告
甚至報警
而唔係由得兩夫婦作出騷擾行為
宜家個空姐被唔少人認為係"不作為"
咪就係cx唔理對錯 都會盲目奶支那人袋底囉
咁都要問
其實到目前為止佢都接近冷處理架啦,內部警告可以好大件事可以好小事,檢討就梗係要咁講啦,都差唔多係template 咁濟
依家都無乜可能投訴係會唔認,基本都係話「多謝你既意見,我地會檢討同提醒有關同事」嚴重啲咪可能話警告有關同事,之後可能跟多兩張現金/優惠券
佢有咩權俾警告
國泰呢種唔係跪
直情係拜
blanket空姐做啱左啲咩??
道左2 次了, 直頭寫埋道歉信
屌人老母通常無事
出手搞人就一定輸硬
搞下小動作仲講得過去
咁樣踢人搖人張凳有無前因已經唔重要
佢做咗明文規定犯規嘅行為
航空公司其實可以報警
上到庭法官一樣唔會理佢受咗幾多氣先陏手

利申唔撐條大陸妹
但呢鑊野佢擺明醒過嗰兩公婆好多
知遊戲點玩
之前搭咗而家就唔應該再搭
個兩夫婦都永久禁坐國泰囉! 條大陸妹見好就收喇!
下次地鐵有人鬧交
Mtr係咪會出嚟道歉?
撳鐘叫空姐攞杯麵,話前面張凳頂住食唔到,然後交俾空姐解決。
認同
唔係話反對你還拖, 係還得有d蠢
俾條大陸妹捉到有位入
然後d傻鳩一句「歧視」撻埋黎就spin開哂件事, 以前d反水貨反周街屙屎屙尿都係咁, 佢地最鍾意label人歧視
國泰無派杯麵好耐啦,肚餓自己去 gallery 攞小食啦
咁去攞杯嘢飲返埋位,前面張凳太後埋唔到位,一個唔小心照頭冧。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞