【動畫】藍箱 青春之箱 アオのハコ 「1」

552 回覆
24 Like 9 Dislike
琴日出最新17卷,單日漫畫銷量榜排第3
期待破1千萬發行量
同埋受益於大型串流平台普及,近年疫情後日本動漫係海外市場都增長得快
海外市場規模已經超越左國內市場,國際影響力大左
投資方亦願意加大投資落動漫,形成良性循環
係呀劇情同設定係好典型老套,不過勝在叙事流暢自然
男女主性格討喜,兩人距離時近時遠,同時互相影響對方
有種青澀青春純愛風
覺得心危悶嘅話係咪Skip得
巴打都過左黎
我都好希望呢套可以滿足我嘅戒斷反應
其實即使大家都係戀愛番 都冇辦法直接比較嘅
唔同嘅設定
例如角色年齡 背景 職業
初中 高中 大學 職場
純愛定黨爭
喜劇 悲戀 王道 運動 等等
仲有原作寫作方式?(上帝視角 定第一人稱 碎片化故事 定四格漫畫)
呢啲唔同嘅方式都注定大家都冇得比較

所以睇左先 話唔定呢套岩你
好似心危本身睇開頭冇咩嘢
好奇睇左陣 但睇到後面個後勁大撚到我唔舒服左成個月 上次睇到有戒斷反應嘅要數龍與虎

呢套評價咁好
所以我對呢套都好期待
月費都只係一百蚊左右咋喎
你唔課金睇,整動畫既人點賺錢生存?
第一集臨尾有啲老肚 睇睇下都估到係咁
BTW 真係整得好靚
第二集仲老套,不過畫面係靚既
睇嘅感受係幾平穩幾C服
青春校園番從來唔怕老土
劇情好似啲九十年代戀愛動畫咁竟然宜家呢個年代嘅後生會buy?
仲好記得當年Netflix毀咗成套石之海,垃圾一拳放送
仲要分3段播,搞到part1 - part 5動畫累積落嚟既人氣不升反降
慶幸依家佢冇再喺啲熱門作品咁樣搞
觀眾口味不時會變,間唔中會復古下
可能而家興純愛清新風,我心危、或者即將動畫化既薰花凜然成績都唔差
而且青春之箱連載以來原作漫畫銷量同人氣都穩定
最新17卷發售 & 動畫放送紀念PV
https://youtu.be/tTPhUbZ8QOs
千夏好正 有種以前睇草莓100%嘅心動感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞