突發其想,如果將呢個世界既人歸類,係咪就可以減少戰爭?

49 回覆
5 Like 48 Dislike
例如:
支持「LGBT」既人轉移到同一個國家,「左膠/支持共產主義」既又全部group埋同一個國家,「伊斯蘭真主偉大」既又全部一個國家,「自由資本主義」既又全部同一個國家。

國與國之間唔准隨便移民,唯一移民條件就係你既信仰/理念,假如你中途轉伊斯蘭就統一送你去你「理想既國度」

當大家既國家裡面再沒有你所謂既「叛徒」,「崇外份子」,全部都係你既frd子,相同理念既人,咁樣係咪就可以減少國與國之爭?

Note:國內有人既地方都會有衝突,犯罪,我唔係指完全無爭斗,但我指係唔會有好似以色列vs伊斯蘭世界,大陸共產主義vs反獨裁主義叛亂份子等等既事發生?

起碼作爲一個國家領導人、我唔駛防反中份子,唔駛憎恨所有非伊斯蘭人,唔駛要求人政治正確
咪玩啦 啲女人實會搵野出來 同你嘈
多數男人身受其害
女兒國會自己滅亡
其實係
支持中國既去哂一邊,支持西方社會去哂一邊,支持LGBT去哂一邊咁大家應該和諧D
有人嘅地方就有紛爭,又會製造敵人

師兄返過工未?
就算搞走咗個敵人,又會製造另一個敵人出嚟針對
製造咗敵人冇問題,但係並唔需要收監,處決呢D人,只需要運呢D人去佢地理念既地方咪得囉,維穩費都慳返
一百萬人有一百萬種想法

咁咪要有一百萬個國家?
你都ON9既
黑鬼就係鍾意屌白人女人,東方女人
日本妹尤其鍾意食洋腸

資本主義既概念係咩?
就係壓詐基層勞工
用盡人地國家既資源

社會主義國家啦
當然就係搵夠錢要移居歐美啦

點都會係混戰一場
原則上冇錯,所以先會有聯邦政府呢樣野。
咪玩啦,淨係左膠裡面都成日起沖突,
淨係trans 同女權之間之前個變性男泳手走去參加女子游泳項目都俾班女權屌到反皮。
宗教喇喎,淨係班回教撚裡面啲咩索尼派什葉派之間都打到飛起,未計耶撚都有幾十個派系,天主教同基督教都打左幾百年。
政治喇喎,你估共產國家真係個個想共產?我想共產因爲你屋企塊地靚過我果塊,到我果塊地發現到石油,你又係咪好想自己塊油田俾人共走?相反,美國夠資本主義喇,但最底班黑人又要想賺好多錢可以屌白皮妹,但又要唔想做野拎國家福利,又點會係真心想要資本主義呢?

而且,你講既係所有人思想相近既人集埋一齊建國,咁就唔會打仗,但有無諗過咁樣最完美都只係做到唔會有內亂,唔代表班LGBT 國會忍唔住手向侵侵國發動戰爭,伊斯蘭國同基督教國現實都打左千幾年仗啦,除非所有國家既領導人都無野心,所有國家既地理環境,天然資源,發展速度全部一樣,否則國家同國家之間一有差距,就會有人眼紅而發動戰爭架啦。
唔知你個邏輯
伊斯難教就係要全世界都做教徒喎
分唔分國家都唔係重點
嗰堆人唔係想自成一國,係想入侵其他地盤
基督教先係
回要人交異教徒稅就可以
當穆斯林人口在一個國家少於2%時,他們是愛好和平的少數民族,不對其它民族構成威脅。這樣的國家為:美國0.6%、澳大利亞1.5%、加拿大1.9%、意大利1.5%。

當穆斯林人口在2-5%時,他們開始爭取政府授權他們在穆斯林聚居區行使伊斯蘭法,從監獄和街頭吸收新成員,穆斯林聚居區會發生小騷亂。這樣的國家為:丹麥2%、德國3.7%、英國2.7%、西班牙4%、泰國4.6%、神州3%。

當穆斯林人口到5-10%時,穆斯林聚居區會發生大騷亂,他們會推動對清真食品引進,確保清真食品從業人員由穆斯林擔任;對連鎖超市施加壓力,在貨架上標註清真特性,威脅不願遵守的人群。這樣的國家為:法國8%、菲律賓5%、瑞典5%、瑞士4.3%、荷蘭5.5%。

當穆斯林人口接近10-20%時,會發生全國性騷亂,穆斯林提出一系列要求,如在聚居點大造清真寺、給予超國民超法律的待遇、強制非穆斯林遵守穆斯林習俗,把“表達對伊斯蘭不滿”定為非法。這樣的國家為:印度13.4%、以色列16%、俄羅斯15%。

當穆斯林人口在20-60%時,聖戰武裝零星屠殺異教徒,焚燒基督教堂和猶太教堂;其它民族要么因怕被殺而改信伊斯蘭,要么被穆斯林殺掉;國家會經歷大屠殺和持續不斷的恐怖襲擊。這樣的國家為:埃塞俄比亞32.8%、波斯尼亞40%、乍得53.1%、黎巴嫩59.7%。

當穆斯林人口到60--80%時,就要以伊斯蘭教法取代世俗法律,建立政教合一的政權,以國家名義迫害所有其它異教徒,迫害血洗基督教徒,以伊斯蘭教法為武器對異教徒加稅。這樣的國家為:阿爾巴尼亞70%、馬來西亞60.4%、卡塔爾77.5%、蘇丹70%。
當穆斯林人口到80%--99%時,國家每天都在恐嚇、暴力和聖戰之中,進行種族清洗和屠殺,由國家驅逐異教徒。這樣的國家為:孟加拉國83%、埃及90%、印尼86.1%、伊朗98%、伊拉克97%、巴基斯坦97%、巴勒斯坦99%、敘利亞90%、土耳其99.8%、阿聯酋96%。

當穆斯林人口為100%時,伊斯蘭人民迎來了“伊斯蘭和平之家”。按理說這時應該是和平的,因為大家都是穆斯林,和諧共處不再內鬥,而事實上完全不是如此,和平並沒有實現,因為100%純伊斯蘭國家不同派別的穆斯林團體會相互攻擊、爭當國內伊斯蘭教法領導者,以各種各樣的理由消滅另一穆斯林派別。這樣的國家為:阿富汗100%、索馬里100%、也門100%。
當穆斯林人口到60--80%時,就要以伊斯蘭教法取代世俗法律,建立政教合一的政權,以國家名義迫害所有其它異教徒,迫害血洗基督教徒,以伊斯蘭教法為武器對異教徒加稅。這樣的國家為:阿爾巴尼亞70%、馬來西亞60.4%、卡塔爾77.5%、蘇丹70%。

你都唔明佢哋只係鍾意權力,咩義題其實無關係
有無讀書同睇下新聞?

伊斯蘭教既教旨就係全世界都要信呀拉,其實成個耶教信仰都係咁,得佛道係你死你事有事黎搵我先要課金。

何況同樣係回教,什葉派同遜尼派都係日打夜打,你話係宗派信仰問題又得,話係權鬥又得。

另外共產主義都係要推返資本主義。

所以分開晒之後就會互相再打過
伊斯蘭教 基督教 天主教都有好多派系 對宗教理解唔同 分歧

就算北韓 中共都有各種派系

點解你會覺得 會冇鬥爭
要減少戰爭辦法係回復冷戰,世界分成自由與威權兩大陣營,所有國家各自埋堆,之後二分天下不相往來,咁就世界和平
我用呢個笑話回答你

一個人走過海旁,看見另一個人想跳海自殺。

他走上前去勸說「先生,不要跳下去!」

那人問道:「為甚麼?」

他說:「生命是美好的嘛!你是無神論者還是有宗教信仰?」

那人答:「我有宗教信仰。」

「佛教、道教、回教還是基督教?」

「基督教。」

「羅馬天主教還是新教?」

「新教。」

「我也是新教呢!聖公會還是浸信會?」

「浸信會。」

「太好啦!我也是浸信會,你是Baptist Church of God還是Baptist Church of the Lord? 」

「Baptist Church of God. 」

「真是太奇妙啦!我也是,那你是原教旨的Baptist Church of God還是改革派的?」

「改革派的。」

「1879年的改革派還是1915年的?」

「1915年的改革派。」

那人朝他屁股一腳把他伸進海裡:「異端!去死吧!」
如果係咁 LGBT 用返美國 行51區都唔撚掂
幾乎每年都要分裂1個出黎
不如唔好歸類試下歸零
所以話個人才是最重要,知道要乜嘢而搵自己伴侶而成家,再搵合適自己家而搵國家移民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞