其實明星改名有咩用?有無明星改名轉運成功例子

216 回覆
211 Like 7 Dislike

佢好多年都係出得一集大碟裏面都有廣東歌
大女係香港宣傳都會講廣東話
仲有最近同lemon chef係北京機場比人影到
兩個都係用廣東話交流

佢好遲先學廣東話
已經係好短時間之內講得好好
失敗咗你都唔會留意佢啦
而家仲記得之前啲人改咩名
算唔算成功咗
通常都係岀道之前改
岀左道再改基本上收皮
黃祥興(黃致豪 (長興))
唔記得邊個改咗個名叫今晚打老虎就贏咗法國賭神
劉德華真係改得幾好
係,當時叫Shirley 第一時間諗起Shirley Kwan ,如果知道人哋講嘅係Shirley Wong 王靖雯只會笑佢娘笑埋追佢嘅人,好人好者鍾意娘到爆嘅大陸妺

王靖雯依個名其實改得好好,同佢當時外型同性格好夾,有問題係佢英文名同埋佢行嘅路線一出道剪短髮行成熟熱情型格city girl ,都唔知佢改王靖雯依個又文靜又清純嘅名嚟做咩,仲要行出嚟又怯成日驚驚青青,明明嗰樣成個清純學生妹成面babyfat但啲化妝打扮好鬼誇全部行廿幾三十歲嘅路線,而佢啲動作啲pose生硬到癲根本扮唔到city girl嗰種自信型格同熱情結果係咁製造時裝災難娘到爆村姑嗰陣啲人搵beyond拍戲搵埋佢做返清純花瓶角色即刻判若兩人效果即刻好好

佢如果叫Shirley Wong 王菲一樣唔會紅,佢係勝在將英文名直接改做Faye ,簡單俐落又易記,又可以搞好多gimmick ,又型又好玩
跑步唔震乳
非非不停問我
是我犯錯嗎 多講反而是錯
俾人影到女方喺個口溢咗出啲子出來
好似本身霉開,改完名都唔會有幫助,智商稅
英皇好多藝人都有改名,
唔知係咪搵陳伯(好出名既果風水師父)改
如果係既話, 佢改名真係有一手, 全部都好紅
兩兄弟都
同埋羅改咗名都唔算好霉啫
高雪嵐
傅珮嘉
尊重啦,名都打錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞