其實明星改名有咩用?有無明星改名轉運成功例子

216 回覆
211 Like 7 Dislike
咁可唔可以話改左個藝名先出道成功率大過出左道先改?

出左道先改就冇撚用啦...
重新改寫一哭二鬧
佢首夢中人係stone左野果時作
影都冇埋依家
Get Everybody Moving to the trash
Btw 佢原本叫Gloria
佢台灣爆紅係叫王靖雯,唔係話一改返做王菲大受打擊搞到要用王菲(王靖雯)

佢美國返嚟香港唱miss u night day 改名叫Faye Wong 話自己其實佢本身叫王菲,但佢依然用王靖雯,miss u night n day 幫佢洗甩咗Shirley Wong 娘到爆嘅形象開始跑出,容易受傷的女人同埋隻碟爆紅,執迷不悔嗰期又拍劇入屋又玩grunge再加埋隻碟成功建立佢cool得嚟怕醜又執著嘅形象令到佢嘅人爆紅而唔再係歌紅過人,依一切都係王靖雯aka Faye wong /阿菲 帶俾佢,佢喺香港係改做Faye Wong 先紅,唔係紅咗叫Faye Wong 再紅出香港,如果佢仲係叫Shirley ,佢係唔會翻到身

反而台灣就真係淨係靠王靖雯啦
呢條傻仔喺大陸做成點
阿嬌
宇都宮紫苑
因為撞咗同期有個連詩雅
嗰時聽到詩雅以為係同一個人
改編Cranberries

雖然唔排除佢stone咗先唱,佢後生出名錄音嗰陣要熄晒燈戴黑超先錄
梁勁廢改完名真係轉運成功
家燕姐都撈亂咗佢同連詩雅
佢當年生b嗰陣被影到身份證仲係叫王靖雯佢本身跟母姓叫夏琳叫咗十幾年,佢台灣嘅阿爺幫佢改返名叫王菲,而王靖雯依個名當初係佢自己改,話利姻緣(公司淨係要佢唔好用王菲/兩個字嘅名,同埋幫佢改咗英文名叫Shirley )
住緊大屋
老左 唔關事
王菲出道係用王靖雯

夏琳→王菲→Shirley Wong 王靖雯(初出道)→Faye Wong 王靖雯(爆紅)→Faye Wong 王菲(菲自由之後)

但身份證叫王靖雯,王靖雯依個名其實仲係佢自己搵人改,Shirley 先係公司改,亦傳佢紅咗之後聽到叫佢Shirley 係會屌鳩人佢叫Faye
乜嘢係菲自由?

流菲飛?
傅寶誼
杜琪風
神棍李居明有一句好啱,明星出咗道再改名係冇用!
梁漢文 >>>梁炳
黃新名(舊名)
李佳芯

轉左無線先改名,越做越紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞