留言好恐怖, 咁多人鬧 國泰嗰兩公婆

225 回覆
39 Like 298 Dislike
When you politely ask someone, they will respectfully move their seat forward. But if you're rude like a monster, all I can say is good luck to you.
When you've had the experience of a long-haul overnight flight, you'll understand.
我冇鬧過
佢哋唔好彩被揀中
兩夫婦係被支那人玩
拍晒片放上網顯然有備而來
可見得隻支雞挨椅挨得幾過份
講到底其實好多香港人都係好撚閪
去旅行特別明顯
去到人地國家又鍾意用英文投訴人
講緊投訴係因為唔合心意
人地唔容許佢地做自私行為就大大聲聲
有時都好怕D後生睇完D反社會痴線comment跟住做
個兩公婆應該global 黑名單
唔撐兩公婆=撐支那人?
唔等於 但係撐兩公婆=反支那人
嘩 你19年唔講嘅?
唔明點解條女唔駛入黑名單 根本三個都係度搞事
自己郁手搞九人, 啱都變唔啱

又係個句, 畫面唔靚呀
對事唔對人
而家得返成堆藍尸搭惡晒航空
-0-0 畫面唔靚架
連登班社會垃圾不嬲都只問立場不問是非
無批判思考其實只係立場唔同嘅小粉紅
如果你有接觸過00後,就知道已經係咁
可能怕輸民意
同啲小粉紅差唔多
互鬧從來都係香港人生活一部份
所以會鬧呢件事係香港過香港人
不過個中國人依家出嚟唔知搏乜春都抵鬧
大家都習慣呢D媒體存在成為身活一部份,連星島講既野都推,有咩會更恐怖?
“咁做咁同共產黨有咩分別 嗚嗚嗚”

一路被滅族一路咁講囉
本來已經無興趣再覆
但見到好多人都同你一樣
將盲撐同拯救民族身份認同混淆
忍唔住都要講幾句

首先
身份認同基本係由差別的言語同文字構成
即係港式廣東話+繁體字
另外再加「經濟+文化+藝術+舉措上的優越」
如 以前既廣東歌/電視劇/本地電影等等
舉措上就香港人會排隊守規舉
唔會打尖 係咪都大吵大鬧 周街痾屎痾尿
以上種種先構成香港人有優越感既身份認同

港共要消滅香港人呢種身份認同
換血 外勞 普教中 逐漸普及既鋪頭簡中
不斷蠶食你既語言同文化
同城化先係真正消滅你身份認同根基既舉動

你認真諗清楚 單純擁護件廢老
係咪就代表拯救左香港人既身份認同?
你所做既就抵消到港共上面做既野?
第日又點樣同下一代形容香港人係點?
有白卡kol啦 另外又有搞尻人既精神咁呀?

我明白情感上想撐香港人好正常
但盲撐擁護最多只適用係
非常時期既武鬥上面
將武鬥既方式應用係文鬥上
方法上係倒行逆施
反而破壞緊自身既文化優越性

要拯救香港人既身份認同
係要從文化藝術上既創作開始
最簡單係支持廣東歌 youtube短片上發展
而唔係單純盲撐某類人

保持到舉措上優越
係作為分辦大陸人同香港人既基本界線
多謝您認真回覆
得閒去下band3校區同多公屋地方走個圈,果浸國家程醋濃烈到直頭想炸左個臭港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞