CA/ACO年年招新豬學豬運豬(33)人手不足 個個忙到唔開新post

200 回覆
1 Like 5 Dislike
Fg都話要25k up
扣埋老強得16k 點大吸引力
先生,說話就唔可以咁講。

過多幾年,出席中/大學同學聚會時,個個都喊哂口話交緊10幾萬稅。你呢個時候就以響亮既聲線發言,擲地有聲。
starting低到咁,又冇bonus又冇得升

大學又易入左咁多,求其fg前景都明朗過19 aco n條街啦
仲記得😂😂😂
唔係咁大壓力其實幾好夠穩定

上到SPO真係24小時on call,下面冇人肯做,上面又卸俾你
恭喜
請問你係街外定現職?
你呢家有新目標都好,祝你好運
GF200 駛唔駛填 配偶既兄弟姊妹既配偶 個人資料?
Fg考完 而家做咗3年幾 想坐呢個位一世 可以點做
ACO 強制6年一調 (可以快過6年, 亦可以長過6年, 長短視乎情況, 但必需要調位)

CA 理論上可以唔郁 (但講到尾都係睇你老世郁唔郁你位)
aco如果老細鐘意你,你唔諗血職,你個team又有位係度,係可以左位調右位,下轉就右位調返去左位,如果無既就
For example:
假設一個GR 分別有一個 ACO finance, ACO Admin, ACO Personel
夠期咪大家呢3個位 左調右調

你意思係咁?

但係, 估計樓主應該係想問 , 點樣一世留番同一個 POST 做番同一樣的DUTIES

咁就算同一個OFFICE 裡面左調右調, 始終調左位, duties 都係改變左

留番係原本既OFFICE , 但 duties 改變左, 似乎唔係樓主想要既野
aco無得一個位留一世,一定要調的,ca就可以
YES , ACO 一定要郁

CA就理論上可以一世唔郁 , 但其實都係 EO , SCO 老細話事 , 老細要郁CA位可以點?

我見過有人玩野拎白卡既, 咪可以令人唔敢郁佢個位囉
見有同事最多留到9年 做夠5年左右遞紙調位 但淨係tick一區 我而家呢邊有自己房食飯擺野同訓教真係好爽
ACO可以係悠位左右調已經好好彩,見過唔少係悠位做左幾年就比人調去西位
CA做閪位就會有動力考EO
人工就真少左
有能力考EO就唔會做ca啦
請問讀過HD係咪都要有延伸數學先報到ACO
弱智先考CA CA平時有咩做 包下餐具換下水又一日?
Good job🤌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞